Fattoush salade met granaatappel
Lekkere zomerse salade! Deze fattoush salade maak je lekker snel en is in 20 minuten klaar. Een fattoush is een kruidige, frisse broodsalade, gemaakt met knapperig platbrood, verse kruiden en een frisse iets zure dressing. Dit is geen authentiek recept maar een variant er op en super leuk om aan je favouriete saladerecepten toe te voegen. Wij frituurden de stukken brood in wat zonnebloemolie. Dat doe je gewoon in een diepe koekenpan, die je vult met zonnebloemolie. Zorg dat er tenminste een laagje van 1 centimeter in de pan staat, hoeveel olie je daar exact voor nodig hebt ligt natuurlijk aan de grootte van de pan. Het platbrood scheur je in stukken en daarna frituur je het in de hete olie zodat het heel lekker knapperig wordt. Haal ze uit de pan, laat even uitlekken en bestrooi ze met za’atar specerijenmix. Combineer met sla, bosui, komkommer en stukjes radijs. En garneer met een frisse yoghurtdressing en granaatappelpitjes.
De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Ingrediënten voor 4 personen
- 2 Libanese platbroden
- 1 komkommer
- 2 kropjes romainesla
- 4 bosuien
- 8 radijsjes
- 5 el granaatappelpitjes
- 4 el yoghurtdressing (recept)
- 5 takjes peterselie
- 1 el za'atar specerijenmix
- 1 tl chilivlokken
- Peper en zout
- 300 ml zonnebloemolie (het ligt aan de grootte van de pan hoeveel je exact nodig hebt)
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Scheur het platbrood in stukken. Verhit de olie in een ruime pan met dikke bodem. De olie is heet genoeg als een stukje brood dat je erin doet, meteen begint te dansen. Frituur de stukjes brood in delen (zorg dat de stukjes de ruimte hebben en niet op elkaar liggen) in 1-2 min. goudbruin en knapperig. Neem uit de pan, laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi direct met wat zout en za’atar.
Snijd de baby romaine sla in repen. Halveer de komkommer over de lengte en snijd in plakjes. Snijd de radijsjes in parten. Hak de bosui in ringetjes en de peterselie fijn.
Verdeel de sla, komkommer, bosui, radijsjes en peterselie over een mooie schaal. Verdeel het knapperige brood erover en besprenkel met de yoghurtdressing. Bestrooi met de granaatappelpitjes en chilivlokken en serveer direct.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in