Griekse salade met feta en gyros
Zin in comfort food maar mag het wel wat gezonder? Dan moet je deze Griekse salade met feta en gyros echt even proberen. Wij houden wel van een pita gyros met veel knoflooksaus op zijn tijd. Maar des te fijner is het er om er een lichtere versie van te maken. Dit recept is bedacht door @stralend_en_slimfit Gefeliciteerd Caroline, jij hebt hiermee de topmember actie van Dodoni x Uit Paulines keuken gewonnen. We vonden het een superleuk idee dat je die vette hap, omgebogen hebt naar iets gezonders. Wij gebruiken vegetarische gyros, maar je kan dit ook van kip maken. En door de toevoeging van orzo (kleine Griekse pasta) is het een lekkere voedzame maaltijdsalade geworden. Het was trouwens echt heel lastig kiezen want onze topmembers hebben fantastische gerechten gecreëerd, van Halloumifriet, tot toetjes met Griekse Yoghurt, salades met Feta en ovenschotels. Je kan alle recepten terugvinden op Instagram met de #jeproefthet.
Griekse salade met Feta
Een Griekse salade is geen Griekse salade als er geen Feta in zit toch? De Feta van Dodoni is de lekkerste ooit én echt Grieks. Hij wordt gemaakt van 100% schapen,- en geitenmelk. De kuddes schapen en geiten van zo’n 500 lokale boeren grazen in de weiden op Epirus, waar de grond nog niet is aangetast. Eenmaal geproefd wil je nooit meer anders. Deze Feta zit bomvol smaak en heeft die kenmerkende kruimelige textuur. Wij zijn al jaren fan en hebben het altijd in de koelkast liggen. Naast Feta heeft Dodoni ook Halloumi en Griekse Yoghurt en van die laatste maak je echte tzatziki. Heerlijk in combinatie met gyros, komkommer en orzo!
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 4 personen
- 300 gr (vegetarische) gyros
- 200 gr orzo
- 2 st. baby Romaine
- 1 rode ui
- 250 gr cherrytomaten
- 2 rode paprika's
- 8 snack komkommers
- 100 gr olijven
- 100 gr Dodoni Feta
- 4 el tzatziki (recept)
- Peper en zout
- Olijfolie
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Kook de orzo zoals op de verpakking vermeld staat. Giet af en laat het afkoelen. Breng op smaak met wat peper en zout. Verdeel over 4 borden of een grote schaal.
Snijd de rode ui in halve ringen, de paprika in repen, de komkommers in plakjes en halveer de cherrytomaten. Snijd de Romaine sla in repen. Maak de tzatziki volgens het recept (of gebruik een kant en klare). Verdeel de sla, komkommer, tomaten, olijven en rode ui over de orzo.
Bak de gyros en de paprika in iets olijfolie rondom gaar. Wij gebruiken vegetarische gyros. Je kan ook kipfilet gebruiken en dit zelf op smaak brengen met gyros kruiden. Verdeel dit over de salade.
Garneer de Griekse salade met Feta. Maak het af met een flinke lepel tzatziki.
Dit bericht is in samenwerking met Dodoni, lees mijn disclaimer.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in