Pecan pie met sinaasappelroom
Heb je zin om iets echt lekkers te bakken, wat ook nog makkelijk is? Maak dan deze pecan pie. Hij is ongelooflijk lekker en de sinaasappelroom bleek na het testen een echte topcombinatie. Voor dit pecan pie recept maak je eerst de bodem van bloem, poedersuiker en boter. Wanneer je een keukenmachine hebt laat je die het werk doen, maar zelf kneden kan natuurlijk ook. Terwijl je de bodem in de oven afbakt maak je de topping. Begin met het roosteren van de pecannoten. Zo geef je ze extra smaak, dit doe je in een droge koekenpan. Het snelste gaat dit wanneer je ze in enkele laag roostert (dus niet te veel in 1 keer in een pan) het ligt aan de grootte van de pan of je dit in 2 fases moet doen. Wanneer de noten donkere plekjes krijgen zijn ze goed. Laat ze overigens niet in een hete pan staan, maar schud ze gelijk op een bord. De pan blijft warm en de noten roosteren door en verbranden. De noten verdeel je over de bodem. Daar schenk je een stroop- en roommengsel over en dan bakken maar! Sinaasappel en pecannoten zijn qua smaak echt geweldig bij elkaar, klop de room op en meng met wat sinaasappelsap. Je kunt ook nog de schil over de pecannotentaart heen raspen, ook heel lekker.
De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Ingrediënten
- 300 gr pecannoten (ongebrande)
- 150 gr schenkstroop
- 1 sinaasappel (sap en rasp )
- 250 gr roomboter
- 150 gr slagroom
- 250 gr patentbloem
- 75 gr lichtbruine basterdsuiker
- 100 gr poedersuiker
- 1 el kristalsuiker
- 0,5 tl zout
Materiaal
- Springvorm van 22 centimeter doorsnede, ingevet met boter
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden (electrisch), 160 graden (hetelucht).
Snijd de boter in blokjes en doe samen met de bloem, poedersuiker en het zout in de keukenmachine. Mix tot een kruimelig deeg. Vorm het deeg tot een bal. Rol het deeg uit en leg in de springvorm. Zet de taartbodem 20 minuten in de oven tot het deeg mooi goudbruin is.
Rooster de pecannoten in een droge koekenpan tot ze een lichtbruine kleur krijgen (in 3-5 minuten). Schud ze uit de pan op een bordje en laat ze een beetje afkoelen. Verdeel de noten over de taartbodem.
Doe de stroop, lichtbruine basterdsuiker en 75 ml slagroom in een steelpan. Breng zachtjes aan de kook en laat 6 minuten op laag vuur doorkoken tot er een karamelachtige saus ontstaat. Schenk de karamelsaus over de pecannoten en bak 20 minuten in de oven. Laat de pecan pie voor serveren helemaal afkoelen.
Was de sinaasappel goed. klop het restant van de slagroom (75 ml) met 1 eetlepel suiker stijf. Rasp de sinaasappelschil boven de slagroom en roer er 1 eetlepel sinaasappelsap door. Klop opnieuw kort. Serveer de sinaasappelroom bij de pecan pie.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in