Tarte tatin met appel en kaneelijs
Hier mag je ons ’s nachts voor wakker maken. Tarte tatin met appel en kaneelijs. Super klassiek, maar het blijft gewoon lekker. Warme gebakken appeltjes in karamelsaus, met krokant bladerdeeg en zijdezacht kaneelijs erbij. In Nederland wordt het vaak ook wel een omgekeerde appeltaart genoemd en zetten we het in als nagerecht. Wij kozen voor een snelle en makkelijke versie, want blijer kun je ons niet maken.
Oh ja, wij gebruiken gewoon kant en klaar koelvers bladerdeeg, ideaal en zo heb je altijd wel een rolletje in huis. Het leuke is dat je lekker kunt variëren met dit recept, maak hem eens met peer of een iets meer hartige versie met wortel. Ben je benieuwd naar meer van onze desserts? Bekijk dan eens deze nagerecht recepten.
Ingrediënten voor 4 personen
- 5 kleine appeltjes (of peertjes)
- 50 gr roomboter
- 80 gr suiker
- 1 rol vers bladerdeeg
- 2 tl kaneel
Lekker met
- Slagroom
- Kaneelijs
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 220 graden (hetelucht).
Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in vieren. Bestrooi ze met een beetje kaneel. Verhit de roomboter in een koekenpan (met dikke bodem) en voeg de suiker toe. Laat het karameliseren. Voeg dan de geschilde en gesneden appels toe en schud de pan even heen en weer zodat de appels rondom bedekt zijn met de karamelsaus.
Drapeer de bladerdeeg over de appels. Plaats de tarte tatin in de oven en bak hem in 20 – 25 minuten krokant.
Laat de tarte tatin iets afkoelen in de pan. Keer hem dan voorzichtig om op een plank of bord. Snijd in punten en serveer met kaneelijs en slagroom.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Recepten bewaren?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in
