Gebakken zoete aardappel met kruiden
Gebakken zoete aardappel met lekkere kruiden. We love it! En deze complete vegetarische maaltijd staat ook nog eens binnen 30 minuten op tafel. In dit recept snijd je de zoete aardappel in stukjes (of je gebruikt een zak voorgesneden blokjes of zoete aardappelfrites – we denken graag met je mee!), hussel ze door de ras-el-hanoutkruiden en bakt ze in olijfolie in een koekenpan. Combineer de gebakken zoete aardappel met beetgaar gekookte broccoli of bimi die je even snel met wat harissa in de pan bakt en serveer met een flinke eetlepel hummus. Vergeet het geroosterde amandelschaafsel niet, het geeft een heerlijk knapperige structuur aan dit gerecht. Bestrooi tot slot met verse koriander (of peterselieblaadjes).
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 4 personen
- 500 gr zoete aardappel (of gebruik voorgesneden frites of blokjes)
- 400 gr broccoli of bimi
- 4-6 el hummus
- 3 el harissapasta
- 2 tl ras-el-hanoutkruiden
- 30 gr amandelschaafsel
- 3 takjes koriander (of bladpeterselie)
- Peper en zout
- Olijfolie
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan tot het mooi lichtbruin is. Zet even apart.
Kook de broccoli of bimi in ruim kokend water in 5 minuten tot hij beetgaar is. Giet af en laat in een afgedekte pan staan.
Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes van 1,5 centimeter, doe de blokjes in een mengkom en schep de ras-el-hanoutkruiden en 1 eetlepel olijfolie er door. Verhit de overige olijfolie in een koekenpan en bak de zoete aardappelblokjes in ongeveer 6-7 minuten rondom bruin. Haal de blokjes uit de pan. Breng eventueel verder op smaak met zout en peper.
Doe de broccoli of bimi in de koekenpan. Voeg de harissa toe en schep door de broccoli/bimi heen, bak 1-2 minuten.
Schep op elk bord een flinke eetlepel van de hummus. Leg de gebakken zoete aardappel blokjes er op en verdeel de broccoli/bimi over de borden. Garneer met het amandelschaafsel en blaadjes koriander.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download het gratis ebook vol herfstrecepten
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in