Kruidnoten cheesecake
Vergeet de speculaasjes en marsepein. Deze kruidnoten cheesecake moet je maken voor Sinterklaasavond. Je weet niet wat je proeft! Nu zijn wij sowieso al onwijs cheesecake fans, maar dit recept voor pepernoten cheesecake is toch wel next level. Je combineert het beste van beide werelden. Een heerlijk romige cheesecake met een bodem en toppings van kruidnoten. Heerlijk! En je kunt natuurlijk zelf bepalen welke kruidnoten je gebruikt. In dit kruidnoten cheesecake recept gebruiken we een mix van normale, chocolade,- en truffelkruidnoten. Perfect voor Sinterklaasavond!
Je combineert het beste van beide werelden. Een heerlijk romige cheesecake met een bodem en toppings van kruidnoten. Heerlijk!
De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ja, dat wil ik!Ingrediënten voor 6-8 pers.
- 150 + 60 gr naturel kruidnoten
- 50 gr gesmolten boter
- 600 gr roomkaas
- 175 gr suiker
- 3 eieren
- 125 gr zure room
- 1/2 rasp bio citroen
- 2 tl maizena
- 100 gr gemengde kruidnoten (Bijv. truffel, choco, naturel)
Materialen
- Springvorm 20 cm
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 140 graden (hete lucht). Bekleed je bakvorm met bakpapier en vet de randen in met een bakspray.
Verkruimel de kruidnoten in een keukenmachine. Meng de kruidnoot kruimels met de gesmolten boter en verdeel dit over de bodem van de vorm. Druk dit goed aan. Dit kan met de bolle kant van een lepel, maar gaat nog gemakkelijker met een glas. Zet de bodem in de koelkast zodat deze kan opstijven.
Meng in je keukenmachine de roomkaas met de suiker, de zure room en de rasp van een halve citroen door elkaar. Voeg één voor één de eieren toe. Voeg tot slot de maïzena toe.
Meng het niet te lang. Als het mengsel glad is, is het klaar. Spatel 60 gr kruidnoten door de vulling en giet het op de bodem.
Bak de kruidnoten cheesecake in ongeveer 60 – 65 minuten af in de voorverwarmde oven. De cheesecake is klaar als hij nog een beetje wiebelig is. Laat de cheesecake nog een uurtje of 2 in de oven staan, met de ovendeur op een kier. Laat de cheesecake vervolgens een nachtje opstijven in de koelkast. Decoreer de cheesecake met kruidnoten die jij lekker vindt.
Dit recept bewaren?
Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.
Maak een GRATIS account aan op Uit Paulines Keuken en geniet van vele extra’s:
- Sla je favoriete recepten op en organiseer ze op je persoonlijke borden;
- Voeg notitie’s toe aan je bewaarde recepten;
- Stel je eigen weekmenu’s samen, afgesteld op jouw smaak;
- Vul je profiel aan met persoonlijke gegevens om content te bekijken die speciaal voor jou is geselecteerd.