American Pancakes
Met dit basisrecept voor American pancakes bak je vanaf nu de lekkerste Amerikaanse pannenkoeken die er zijn. We vonden het wel weer tijd voor een fijn basisrecept op de blog. We merken dat jullie dit leuk vinden om te lezen en te proberen, dus we zullen nu met regelmaat een basisrecept delen. En vandaag zijn de American pancakes aan de beurt. Een heerlijk fluffy American pancakes recept. Totaal anders dan de Hollandse platte, dunne pannenkoek, maar zeker niet minder lekker.
Door het bakpoeder gaat het beslag rijzen en krijg je dus van die lekkere, fluffy pancakes.
American pancakes vs. de Hollandse pannenkoek
Wat is nou het verschil tussen American pancakes en de Hollandse versie? In de ingrediënten zie je niet heel veel verschillen. Maar dat kleine beetje bakpoeder, dat doet het ‘em. Door het bakpoeder gaat het beslag rijzen en krijg je dus van die lekkere, fluffy American pancakes. Dat is het enige verschil. Je kunt eventueel ook karnemelk gebruiken in plaats van melk. Je kunt de american pancakes serveren met wat maple syrup, maar je kan natuurlijk ook lekker rood fruit toevoegen. Of nutella en banaan. Net wat jij lekker vindt. Sla dit recept voor American pancakes op in je favorieten, zodat je het altijd bij de hand hebt.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 10 st.
- 150 gr bloem
- 200 ml melk (of karnemelk)
- 1 ei
- 25 gr gesmolten roomboter
- 2 tl bakpoeder
- Snuf zout
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Doe de bloem met het zout en het bakpoeder in een kom. Roer even door elkaar.
Voeg het ei toe en meng kort. Voeg nu al roerend met een garde de melk toe.
Meng de gesmolten roomboter door het beslag.
Verhit wat boter of een bakspray in een koekenpan. Verdeel 3 lepels van het beslag over de pan. Indien er belletjes op de bovenkant ontstaan kan je de American pancakes omdraaien. Bak de andere kant nog even kort.
Serveer de American pancakes met een klontje boter en maple syrup.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in