Ontbijtcake met kiwi

Ontbijtcake met kiwi

Deze ontbijtcake met kiwi is de perfecte start van je dag. De basis is gemaakt van bananenbrood, waardoor hij lekker smeuïg en voedzaam is. Door de toevoeging van banaan smaakt hij al lekker zoet. Je hoeft dus geen suiker toe te voegen.

Wat deze ontbijtcake bijzonder maakt

Deze ontbijtcake is extra lekker door de topping. Een royale laag romige kokosyoghurt. De yoghurt heeft een lichte kokossmaak en dat geeft de cake een tropisch tintje. Je kunt ook Griekse yoghurt gebruiken. Daarbovenop leggen we sappige plakjes kiwi. Dit geeft een frisse twist aan de cake. En het is ook nog heel gezond. Kiwi’s zit boordevol vitamine C. Geen fan van kiwi? Je kunt ook ander fruit kiezen, zoals appel, frambozen, aardbeien of bramen.

ingrediënten kiwi
Ontbijtcake met kiwi
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

De nieuwste recepten in je inbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.

Ingrediënten voor 12 stukjes

  • 200 gr (spelt)bloem
  • 375 gr bananen (3 grote)
  • 60 gr dadels
  • 3 eieren
  • 2 tl bakpoeder
  • 2 tl koekkruiden
  • Snuf zout

Lekker met

  • 300 gr kokosyoghurt
  • 4 kiwi's
  • 30 gr kokossnippers (grove)

Materiaal

Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (elektrisch), 160 graden (hetelucht).

  2. Pureer de bananen en de dadels (zonder pit) glad met een staafmixer. Mix de eieren er doorheen. Voeg de bloem, koekkruiden, het bakpoeder en een snuf zout toe en spatel dit door het beslag.

  3. Schenk het beslag in een ingevette bakvorm van 24 x 24 cm. Bak het bananen brood in 55 – 60 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven. Het brood is gaar als je er met een satéprikker in prikt en deze er schoon en droog uitkomt. Haal uit de vorm en leg op een afkoelrekje.

  4. Schil de kiwi en snijd in plakjes. Wanneer het brood is afgekoeld besmeer je hem met kokosyoghurt en legt er de plakjes kiwi op. Garneer met de kokossnippers. De kokosrasp kun je eventueel kort roosteren in een droge koekenpan, zo krijgen ze een lichtbruin kleurtje.

Bananenbrood slices
Gezonde ontbijtcake

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

5.0 (1 stem)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Recepten bewaren?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in