regenboog salade

Salade met halloumi

Vandaag het recept voor een lekkere kleurrijke salade. Een rainbow salade met halloumi. We zijn er dol op. Het oog wil ook wat zeg maar. Je kunt het vast raden maar dat rainbow staat voor de verschillende kleuren. De groenten voor de salade hebben we “en julienne” gesneden, in mooie dunne reepjes. Niet met de hand natuurlijk, onze knife-skilles zijn ook maar beperkt, maar met een mandoline (deze).

Zelfgemaakte dressing

De groenten zijn gewoon de groenten daar doen we in dit recept niet zoveel mee. Ze worden niet gekookt, niet geroosterd of gegrild. Maar de dressing maakt de salade wel helemaal af. Het hoofdbestanddeel is passievrucht. De pulp. Je mengt de pulp met vegetarische vissaus of sojasaus, wat suiker en gember en opeens heb je een salade 2.0. Voor een extraatje grill je plakjes halloumi in een grillpan tot dat ze van die leuke streepjes krijgen. Alles in een mooie schaal scheppen en bestrooien met grof gehakte kruiden. Deze halloumi salade is ook heerlijk voor naar je werk, tijdens een picknick of bij de BBQ.

Rainbow salade - groente bereiden
regenboog salade

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja, dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 150 gr bietjes (ongekookt)
  • 150 gr courgette
  • 150 gr wortel
  • 1 bosje radijsjes
  • 4 takjes basilicum (verse)
  • 4 takjes koriander (verse)
  • 200 gr halloumi

Ingrediënten voor de passievruchtdressing

  • 80 ml passievruchtpulp (er is ook diepvries passievruchtpulp te koop)
  • 0,5 limoen (sap)
  • 1 tl geraspte gember
  • 1 tl suiker
  • 2 tl vegetarische vissaus of sojasaus

Materiaal

Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Snijd de groenten (wortel, bietjes en courgette) julienne of in repen. Wanneer je een spiraalsnijder hebt kun je die ook gebruiken. Ik snijd de groenten julienne in een mandoline, daar zit een speciaal mesje bij die je er voor kunt gebruiken. Maar het kan natuurlijk ook in de keukenmachine wanneer je die hebt. En wanneer je geen zin hebt in al dat snijwerk of weinig tijd hebt. Koop julienne gesneden groenten. Dan eet je hartstikke gezond en heel lekker in een handomdraai. Snijd de radijsjes in hele dunne plakjes.

  2. Meng alle ingrediënten voor de passievruchtdressing door elkaar. 

  3. Snijd de halloumi in plakjes en bak ze in een grillpan tot dat ze mooie streepjes krijgen. 

  4. Leg de groenten in een schaal. Giet de dressing er overheen en meng goed door elkaar. Leg de plakjes halloumi bovenop de groenten. Hak de kruiden grof en garneer  de Rainbow salade met de basilicum en koriander.

Rainbow salade
Rainbow salade

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

5.0 (1 stem)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download het gratis ebook vol herfstrecepten
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in