Pan pizza met burrata
Yes, dit recept voor pan pizza komt precies op tijd. Zo vlak voor het weekend begint. Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar vrijdag is meestal mijn guilty pleasure dag. Ja, ik ben het woord guilty pleasure ook een beetje zat, maar ik weet even niet hoe ik het anders moet omschrijven. In ieder geval is vrijdag onze snack dag. We bestellen vaak eten of maken zelf een lekkere borrelplank vol met hapjes, een plaattaartje of een pizza. Deze pan pizza is heel makkelijk om te maken en je hebt er dus geen oven voor nodig. Handig dus als je keuken niet is uitgerust met een oven en toch zin hebt in een lekkere pizza.
Pizza uit de pan.....het kan!
Als basis voor dit pan pizza recept gebruiken we deeg voor naanbrood. Een ander deeg dan traditioneel pizzadeeg dus. Je moet ook geen echte, klassieke pizza verwachten. Maar het zit tussen een pizza en een broodje in. Wij beleggen hem met onze favo ingrediënten: burrata, tomaatjes, basilicum en pesto. En meer heeft deze pan pizza ook eigenlijk niet nodig. Je zou ook parmaham of salami toe kunnen voegen. Gegrilde groenten zijn er ook lekker bij. Kies gewoon wat jij lekker vindt, het kan allemaal.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor het deeg (2 pizza's)
- 400 gr zelfrijzend bakmeel
- 300 gr yoghurt
- 7 gr zout
- 100 ml olijfolie
- 1 teentje knoflook
- peper en zout
De toppings
- 5 el tomatenpassata
- 1 tl oregano
- Peper en zout
- 1 bol burrata
- 100 gr cherrytomaatjes
- paar takjes verse basilicum
- 3 el pesto
Scherm aanhouden tijdens het koken
Kneed een soepel deeg van het zelfrijzend bakmeel met de yoghurt en het zout. Heb je geen zelfrijzend bakmeel dan kun je ook 400 gr bloem + 11 gr bakpoeder gebruiken. Het deeg is goed als het lekker elastisch en iets plakkerig aanvoelt.
Verdeel het deeg in 2 gelijke stukken en rol het dun uit met een deegroller.
Maak een kruidenolie door de olijfolie te mengen met een geperst teentje knoflook. Breng het extra op smaak met wat peper en zout. Bestrijk het deeg met de kruidenolie.
Laat een koekenpan goed heet worden op het vuur (bij voorkeur een gietijzeren pan). Leg het deeg in de pan en bak het deeg om en om aan op hoog vuur. Zet het vuur daarna lager.
Meng de passata met de oregano en breng op smaak met peper en zout. Bestrijk de bovenzijdes van het deeg met de passata.
Verdeel de burrata, cherrytomaatjes en pesto over de pan pizza’s. Laat de pizza’s nog 5 minuten op het vuur staan. Haal de pizza’s uit de pan en verdeel de basilicum over de pan pizza.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in