zoete aardappelpasta

Zoete aardappelpasta met citroensaus

Het is officieel lente en dat betekent dat de zon steeds meer gaat schijnen (hoop ik dan). En als de zon schijnt denk ik automatisch aan citroen. Maar ook aan het bikini seizoen dat er aankomt, dus wat lichtere receptjes zijn dan zeker welkom. Deze zoete aardappelpasta met citroenroomsaus, heeft het allebei. Het is licht, want ik vervang de pasta door zoete aardappelen en het heeft die typische voorjaarssmaken van citroen, Parmezaan en rucola. En die room? Daarvoor gebruik ik een plantaardige versie, namelijk haverroom en die is veel minder vet. Dubbele win dus.

Zo'n lekker recept is dit!

Pauline

zoete aardappel noodles
koolhydraatarme pasta

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 st. zoete aardappel
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • Sap en rasp 0,5 citroen (biologisch)
  • 40 gr rucola
  • 250 ml haverroom
  • 40 gr Parmezaan (geraspt)
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Materiaal

  • spirelli-snijder
  • hakmolen
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Maak spaghetti van de zoete aardappel met behulp van een spirelli-snijder. Kook de zoete aardappelpasta kort in kokend water met zout. Giet af en zet apart.

  2. Pel de uien en de knoflook. Maal dit fijn in de hakmolen. Doe dit in een pan met wat olijfolie en fruit aan.

  3. Voeg de zoete aardappelpasta bij de uien en bak mee. Voeg de haverroom, het sap en de rasp van een halve citroen en de geraspte Parmezaan toe. Meng door elkaar.

  4. Breng de zoete aardappelpasta op smaak met peper en zout. Voeg de rucola toe en meng dit kort door de pasta. Serveer meteen en garneer eventueel met wat extra Parmezaan.

gezonde recepten
zoete aardappelpasta

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Recepten bewaren?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

 

Stuur me de recepten