Plaattaart met falafel
Op instagram vroeg ik jullie om te kiezen tussen een plaattaart met falafel en een plaattaart met witlof. En jullie stemden massaal voor de plaattaart met falafel. En jullie vragen, wij draaien, dus we delen vandaag het recept voor de nieuwste plaattaart van de maand: een plaattaart met falafel. Er werd overigens ook veel gestemd op de plaattaart met witlof, dus die is volgende maand aan de beurt. Kijk hier voor nog meer lekkere deeg recepten.
Liefde voor plaattaarten
We delen al sinds begin dit jaar iedere maand de plaattaart van de maand. En iedere keer worden deze plaattaartjes vol enthousiasme door jullie ontvangen. En dat begrijp ik wel. Een plaattaart is namelijk de ideale, snelle maaltijd. Perfect voor als je weinig tijd hebt tijdens de drukke avondspits, maar toch iets lekkers op tafel wilt zetten. Daarnaast is het ook nog eens supermakkelijk om te maken en kan je eindeloos varieren. Dat kun je wel zien aan alle creaties die wij hier al gedeeld hebben. Van een plaattaart met asperges tot een plaattaart met burrata of een Mexicaanse plaattaart. We vinden het ook superleuk om te zien dat de plaattaart recepten goed ontvangen worden en ook echt door jullie gemaakt worden. Deel vooral het resultaat op social media met de #uitpaulineskeuken, dat vinden we superleuk!
Lekker vega!
Deze plaattaart met falafel is ook weer een topper. De falafel maakt hem wat vullender en daardoor is het heel erg geschikt als avondmaaltijd. En volledig vegetarisch, dus een goed recept voor als je vegetarisch bent of gasten over de vloer krijgt die vega zijn. Net als bij de andere plaattaarten gebruiken we het verse bladerdeeg op rol van Tante Fanny. Dit is onder andere te koop bij Jumbo. Dit werkt supermakkelijk. Je rolt het deeg zo uit en je hoeft geen bakpapier te gebruiken, want dat zit al in de rol verwerkt. Bovendien is het bladerdeeg van Tante Fanny superlekker van smaak. We zijn al jarenlang fan van de verse degen van Tante Fanny en daarom extra trots dat we nu mogen samenwerken. Ik ben erg benieuwd wat je van deze plaattaart met falafel gaan vinden en wanneer hij op jouw to-cook lijstje komt te staan. Laat je het me weten in de comments?
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 2-3 personen
- 1 rol vers bladerdeeg (Tante Fanny)
- 60 gr hummus
- 200 gr falafel
- 1 rode paprika
- 0,5 rode ui
- 50 gr kikkererwten
- 40 gr feta
- 40 gr rucola
- 2 tl za'atar
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius (boven- en onderwarmte). Rol het bladerdeeg uit. Maak met een mes een lichte inkeping op ongeveer 1 cm vanaf de rand. Let op, snijd het deeg niet helemaal door. Dit zorgt ervoor dat de randjes opbollen. Prik met een vork gaatjes in het deeg.
Verdeel de hummus over het deeg. Strooi de za’atar over de hummus.
Snijd de paprika in reepjes en de rode ui in halve ringen. Verdeel deze over de taart. Verdeel de falafel, kikkererwten en de feta over de taart.
Bak de taart in 20 – 25 minuten goudbruin in de oven. Garneer de plaattaart met falafel voor het serveren met wat rucola.
Dit bericht is in samenwerking met Tante Fanny. Lees mijn disclaimer.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in