Pappardelle met stoofvlees
Voor dit pasta stoofvlees recept gebruiken we pappardelle, maar je kunt natuurlijk iedere pasta gebruiken die je nog hebt liggen. In de winter zijn wij wel te porren voor heerlijk stoofvlees. Het belangrijkste ingrediënt voor goed klaargemaakt stoofvlees is toch wel het vlees. In dit geval hebben wij gekozen voor sukade lappen. Deze kun je namelijk in zijn geheel stoven (dan krijg je draadjesvlees), maar wij kozen deze keer om het in grove stukken te snijden. Sukade heeft net wat langer nodig dan riblappen, maar dan houdt je wel een zijdezacht stoofvlees over. Wil je meer tips voor het maken van stoofvlees, lees dan eens dit artikel dat wij eerder schreven.
Italiaans stoofvlees
Bij een Italiaanse pasta kies je natuurlijk ook voor een Italiaanse saus. Wij maakten een saus op basis van tomaat, knoflook en ui met daarbij Italiaanse kruiden zoals rozemarijn en oregano. Het vlees staat bijna 3 uur te sudderen, dus je kunt je wel voorstellen dat een heerlijke rijke saus ontstaat met superveel smaak. En dat terwijl je maar 10 minuten werk hebt aan het maken van de stoofpot, daarna doet de pan het werk. Maak je het recept voor het hele gezin? Vervang dan de rode wijn door bouillon, echt family proof want wij weten inmiddels dat het hele gezin hiervan zal smullen. We hebben trouwens nog veel meer familie recepten, bekijk die ook maar eens.
De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Ingrediënten voor 4 pers.
- 300 gr pappardelle
- 1 kg sukadelappen
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 500 gr tomaten
- 1 grote wortel
- 250 gr kastanjechampignons
- 1 klein blikje tomatenpuree
- 200 ml rode wijn* (of bouillon)
- 200 ml runderbouillon
- 30 gr Parmezaan
- 1 el bloem
- 1 blaadje laurier
- Takje rozemarijn
- Takje tijm
- 2 tl oregano
- peper en zout
- olijfolie
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Voor het stoofvlees breng je de sukade op smaak met peper en zout en bestrooi je het met bloem.
Bak het vlees aan in een grote stoofpan in wat olijfolie en zorg dat het bruin kleurt. Haal het vlees uit de pan.
Pel en snipper de ui, hak de knoflook fijn, snijd de wortel in blokjes en de kastanjechampignons in plakjes. Voeg extra olie toe aan. de pan en bak de groenten rondom aan.
Voeg de tomatenpuree toe en bak dit mee.
Doe het vlees terug in de pan. Voeg nu ook de rode wijn en de bouillon toe. Snijd de tomaten in parten en voeg deze bij het vlees. Voeg de tijm, rozemarijn, oregano en laurier toe en roer het even door elkaar.
Laat het Italiaanse stoofvlees ruim 2,5 uur zachtjes stoven op een laag vuur. Eerst met de deksel op een kier en het laatste half uur met de deksel ervan af, zodat de saus kan inkoken.
Kook de pappardelle zoals op de verpakking vermeld staat in ruim water met zout.
Garneer de pappardelle met stoofvlees met Parmezaanse kaas. Je kan het stoofvlees prima de avond van tevoren maken en je kan het ook goed invriezen.
*Koken voor het hele gezin? Vervang dan de rode wijn voor extra bouillon.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in