Vegetarische pasta met sjalotjes
Zin in een lekker vegetarische pasta recept? Dan is deze lintpasta met gebakken sjalotjes echt een aanrader. De sjalotjes bak je op een heel laag vuur, dit doe je zo langzaam mogelijk. Wanneer je een vlamverdeler hebt, dan is het nu tijd om die uit de kast te halen. Eenvoudige smaakmakers daar gaat het in de Italiaanse keuken vaak om. Niet al te veel fratsen en simpele maar lekkere ingrediënten. Het liefste ook uit het seizoen en met liefde klaargemaakt. Je kunt al je liefde kwijt hoor in deze vegetarische pasta! Liever een pasta recept met vlees? Probeer deze dan eens.
Lekker vega
Ik zie je denken: 12 sjalotjes! Inderdaad best veel. Maar ze zijn net als paddestoelen en spinazie. Er blijft gewoon niets van over wanneer je ze tot een saus verwerkt. En zo groot zijn ze nou ook weer niet. Je bakt ze voor dit vegetarische pasta recept dus lekker langzaam en daarna giet je er een beetje balsamico azijn bij. Beetje inkoken en dan schep je de pasta er doorheen. Italianen gieten hun pasta trouwens niet echt af. Ze scheppen het gewoon uit het kokende water. Voordeel je hebt gelijk wat kookvocht in de saus die de saus en de pasta mooi samenbrengt. Garneer met de verse salie en geroosterde pijnboompitjes.
Ingrediënten (voor 4 personen)
400 gr lintpasta (ik gebruikte: mafaldine pasta, maar spaghetti of tagliatelle kan ook)
12 sjalotjes
2 teentjes knoflook
2 el Balsamicoazijn
50 gr pijnboompitten
1 takje verse salie + extra voor garneren
Peper en zout
Olijfolie en boter
Zo maak je het
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan tot ze een kleurtje krijgen. Zet ze even apart.
Snijd de sjalotjes in parten. En de knoflook in dunne plakjes. Doe 2 el olijfolie in een koekenpan en voeg de sjalotjes en plakjes knoflook toe. Bak de sjalotjes 5-6 minuten op laag vuur. Voeg de salie toe en wat boter en bak voor nog 3 minuten. Voeg de balsamicoazijn toe en laat op laag vuur inkoken.
Kook de pasta in ruim gezouten water tot beetgaar.
Schep de pasta uit de pan en voeg bij de sjalotjes. Hussel goed door elkaar en breng op smaak met zout en peper. Garneer de vegetarische pasta eventueel met wat verse salie en de geroosterde pijnboompitjes.
De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ja, dat wil ik!Dit recept bewaren?
Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.
Maak een GRATIS account aan op Uit Paulines Keuken en geniet van vele extra’s:
- Sla je favoriete recepten op en organiseer ze op je persoonlijke borden;
- Voeg notitie’s toe aan je bewaarde recepten;
- Stel je eigen weekmenu’s samen, afgesteld op jouw smaak;
- Vul je profiel aan met persoonlijke gegevens om content te bekijken die speciaal voor jou is geselecteerd.