Pasta met zalm en spinazie
Pasta met zalm en spinazie is echt zo’n recept dat je vaker op tafel zet. Het is supersnel gemaakt, lekker en gezond. Deze keer gebruik ik geen spaghetti of penne, maar orzo. Orzo is gedroogde pasta gemaakt van harde durum tarwe. Heb jij wel eens orzo gegeten? Het is een pastasoort die de vorm van een rijstkorrel heeft. Het lijkt dus op rijst of risotto, maar het is toch iets heel anders. Het wordt veel gegeten in landen zoals Griekenland, Turkije en Israël. Het wordt gebruikt in de soep, door een salade of als vervanger voor risotto. Superlekker en makkelijk om te maken. En je hebt slechts 1 pan nodig, dus weinig afwas en weinig troep in de keuken.
De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer.
Ingrediënten voor 4 personen
- 400 gr orzo (of een andere kleine pastasoort)
- 300 gr gerookte zalm
- 400 gr spinazie
- 250 gr cherrytomaten
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 ltr bouillon
- 40 gr Parmezaan
- Peper en zout
- Olijfolie
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in iets olijfolie.
Bak de orzo kort mee. Voeg de bouillon toe en laat het geheel 10 minuten koken.
Voeg in de tussentijd beetje bij beetje de spinazie toe, totdat het geslonken is.
Halveer de cherrytomaatjes en voeg deze toe. Voeg ook de Parmezaan toe. Breng de pasta met spinazie op smaak met peper en zout.
Voeg op het laatst de gerookte zalm toe. Garneer de pasta met zalm met extra Parmezaan.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in