Italiaanse bonenschotel
Deze bonenschotel is niet alleen lekker, maar ook supersnel klaar. Wij gebruiken cannellini en borlotti bonen uit blik. Niks mis mee. Je kan ook gedroogde bonen gebruiken, deze moet je eerst een nachtje laten weken en vervolgens 40 minuten laten stoven. Dan is deze oplossing een stuk sneller. Door de verse kruiden, Parmaham en tomaat is het een lekkere Italiaanse schotel geworden. Lekker met ciabattabrood! Zoek je nog meer lekkere Italiaanse recepten? Probeer ze allemaal.
De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Ingrediënten voor 4 personen
- 200 gr cannellini bonen (uit blik)
- 200 gr borlotti bonen (uit blik)
- 400 gr tomatenblokjes (uit blik)
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 100 gr Parmaham
- 3 takjes verse tijm
- Handje verse basilicum
- Peper en zout
- Olijfolie
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Zet een pan met een dikke bodem op het vuur (een stoofpan). Voeg olijfolie en de fijngesneden ui en knoflook toe en bak voor 2-3 minuten op laag vuur. Snijd de Parmaham in reepjes toe en bak 3 minuutjes mee.
Voeg de tomatenblokjes en de blaadjes van de verse tijm toe. Zet het vuur op de laagste pit en laat 15 minuutjes zachtjes pruttelen. Doe de bonen er bij en laat nog 5 minuten zachtjes pruttelen.
Garneer de bonenschotel met basilicum, lekker met ciabattabrood.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in