bonenschotel

Italiaanse bonenschotel

Deze bonenschotel is niet alleen lekker, maar ook supersnel klaar. Wij gebruiken cannellini en borlotti bonen uit blik. Niks mis mee. Je kan ook gedroogde bonen gebruiken, deze moet je eerst een nachtje laten weken en vervolgens 40 minuten laten stoven. Dan is deze oplossing een stuk sneller. Door de verse kruiden, Parmaham en tomaat is het een lekkere Italiaanse schotel geworden. Lekker met ciabattabrood! Zoek je nog meer lekkere Italiaanse recepten? Probeer ze allemaal.

bonenschotel
bonenschotel
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

De nieuwste recepten in je inbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 200 gr cannellini bonen (uit blik)
  • 200 gr borlotti bonen (uit blik)
  • 400 gr tomatenblokjes (uit blik)
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 gr Parmaham
  • 3 takjes verse tijm
  • Handje verse basilicum
  • Peper en zout
  • Olijfolie
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Zet een pan met een dikke bodem op het vuur (een stoofpan). Voeg olijfolie en de fijngesneden ui en knoflook toe en bak voor 2-3 minuten op laag vuur. Snijd de Parmaham in reepjes toe en bak 3 minuutjes mee.

  2. Voeg de tomatenblokjes en de blaadjes van de verse tijm toe. Zet het vuur op de laagste pit en laat 15 minuutjes zachtjes pruttelen. Doe de bonen er bij en laat nog 5 minuten zachtjes pruttelen.

  3. Garneer de bonenschotel met basilicum, lekker met ciabattabrood.

bonenschotel
bonenschotel

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

3.5 (13 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.