Kip kebab recept

Kip kebab

Kip kebab, het perfecte comfortfood in het weekend. En je kunt het heel eenvoudig zelf maken. Eigenlijk is kebab gewoon vlees op een spiesje. Je grilt het in de pan, op de barbecue of in een grillpan. Het belangrijkste van dit recept is de kip kebab marinade en de juiste kip kebab kruiden. Met onze tips zet je supersnel een heerlijk gerecht op tafel, lekkerder dan van de afhaal, beloofd!

Kip kebab kruiden voor marinade

Op het gerecht op smaak te brengen, heb je de juiste kip kebab kruiden nodig. Wij kruiden ze met wat Midden-Oosterse specerijen, zoals komijn, koriander en za’atar. De specerijen mix je door elkaar, voegt wat olijfolie toe en maakt er een papje van. Meng dat samen met in stukken gesneden kip en laat even 15 minuutjes marineren. Op de spiesen prikken en dan lekker grillen. Wanneer je geen grillpan hebt kun je de stukjes kip ook gewoon in de pan bakken (stiekem nog gemakkelijker ook) en daarna aan een spies doen.

Kip kebab recept
Kip kebab recept

Ingrediënten voor 4 personen

  • 450 gr kippendijfilet
  • 1 el za'atar
  • 1/2 el korianderpoeder
  • 1 el olijfolie
  • Peper en zout

voor de hummus

  • 2 blikjes kikkererwten (totaal 300 gr)
  • 40 gr verse basilicum
  • 4 el olijfolie
  • Zout naar smaak

voor de groenten

  • 1 winterpeen (julienne)
  • 1 kropje romaine sla
  • 4 bosuitjes (in ringetjes)
  • 4 takjes verse munt
  • 4 takjes verse bladpeterselie
  • 4 el yoghurt
  • 2 tl komijnpoeder
  • 2 el honing
  • 4 el citroensap
  • 4 teentjes knoflook (geperst)
  • Peper en zout (naar smaak)
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Snijd de kippendijfilets in stukken van ongeveer 2cm. Meng de ingrediënten voor de marinade: korianderpoeder, komijnpoeder en za’atar met de olijfolie tot een papje. Bestrooi de kippendijfilet met peper en zout. Meng ze daarna goed met het specerijenmengsel zodat alle kanten goed bedekt zijn. Zet 15 minuten apart.

  2. Maak de hummus door de kikkererwten samen met de blaadjes verse basilicum en olijfolie in een keukenmachine te doen en daarna fijn te malen tot een crème. Wanneer je de hummus iets smeuïger wilt voeg je nog wat olijfolie toe. Voeg naar smaak peper en zout toe. Zet apart.

  3. Snijd de wortel julienne, in dunne reepjes of gebruik je mandoline. Haal de slablaadjes los. Hak de bosui in ringetjes.

  4. Meng voor de honing-yoghurtdressing de yoghurt, honing, komijn en citroensap. Pers de teentjes knoflook boven de yoghurtdressing uit en roer goed door. Voeg zout en peper toe naar smaak.

  5. Doe de stukjes kip aan de spiesen, per persoon 2 spiesen. En grill ze daarna mooi bruin en gaar op een grillpan. Of je kunt de stukjes ook eerst mooi bruin bakken in de pan met wat olijfolie en daarna op een spies prikken.

  6. Schep op elk bord een flinke lepel hummus, verdeel wat blaadjes sla en de in reepjes gesneden wortel over het bord, leg daar de spiesen op, bestrooi met wat verse munt, bladpeterselie en bosui. En garneer met een flinke lepel yoghurtdressing.

  7. Lekker met couscous.

Kip kebab maken
Kip kebab marinade

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

5.0 (1 stem)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Recepten bewaren?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

 

Stuur me de recepten