Mini kipsaté

Mini kipsaté in een glaasje

Mini kipsaté in een glaasje is het perfecte borrelhapje voor in het weekend. Ook leuk voor Sinterklaasavond. Gaan jullie het vieren dit weekend? Ik vind het altijd fijn om een mix te hebben van warme en koude borrelhapjes. En daarnaast vind ik de presentatie ook erg belangrijk. Dat zit met deze mini kipsaté in een glaasje wel goed. Het ziet er hartstikke leuk uit en het is ook nog eens handig om het op deze wijze te serveren. Iedereen kan een glaasje voor zichzelf pakken en heeft ook meteen voldoende saus voor bij de mini kipsaté.

Wij hebben ook de satésaus zelf gemaakt. Dat is echt niet moeilijk. Maar mocht je dit teveel gedoe vinden, dan kun je natuurlijk een kant-en-klare versie kopen. De spiesjes zijn zo gemaakt. De kip even marineren, op de prikkers rijgen en rondom grillen. Supersimpel! Ik bestel regelmatig een kipsaté als ik buiten de deur eet. Maar het probleem is vaak dat het van die grote porties zijn. Ik krijg het bijna nooit op. Deze mini sateetjes zijn wat dat betreft een uitkomst. Je kan ze natuurlijk ook iets groter maken, door grotere stokjes te gebruiken. Dan kun je het bij de lunch eten.

Mini kipsaté

Ingrediënten voor 16 spiesjes
2 kipfilets
2 el ketjap
1 el olie
1 teentje knoflook
Chilipeper en zout

Ingrediënten voor satésaus
200 gr pindakaas
300 ml melk
1 teentje knoflook
Scheutje ketjap manis
1 tl sambal

Zo maak je het
Snijd de kip in kleine blokjes. Meng in een kom de gehakte knoflook, ketjap, olie, chilipeper en zout.

Marineer de kipblokjes minimaal een half uur in de marinade. Rijg vervolgens de kipblokjes op kleine prikkers.

Gril de mini kipsaté rondom bruin.

Maak in de tussentijd de satésaus. Breng de pindakaas met de melk aan de kook.

Rasp de knoflook boven de pindakaas en voeg een scheutje ketjap en een theelepel sambal toe.

Laat het mengsel al roerende inkoken, totdat het voor jou de gewenste dikte heeft. Vind je het te dik voeg dan wat extra melk toe.

Houd je van pittig, voeg dan gerust extra sambal toe.

Giet de satésaus in kleine glaasjes en voeg 2 kipspiesjes toe. Enjoy!

Mini kipsatéMini kipsatéMini kipsaté

 

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja, dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

5.0 (1 stem)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in