Spinaziestamppot met worstjes
Zin in een lekker stamppot recept maar wil je een keer iets anders? Dan is deze spinaziestamppot met feta en zongedroogde tomaatjes misschien iets voor jou. Deze stamppot is daardoor niet perse heel winters, maar wel heel lekker. Het belangrijkste bij een goede stamppot is dat je een goede basis hebt. Een lekkere puree dus. Wij houden van een smeuïge puree dus zijn niet te beroerd om roomboter en melk toe te voegen. Ook het aardappelras doet ertoe. Neem het liefst een kruimige aardappel zoals Bintje, Doré of Eigenheimer. Vroeger aten wij thuis bijna iedere dag aardappelen, vlees en groente. Onze vader kocht de aardappelen bij een boer in de buurt. In van die grote jutezakken tegelijk. Ik kan me niet anders herinneren dat wij zo’n zak in de schuur hadden staan. Dat bleef ook altijd heel lang goed. Grappig hoe dat soort dingen je altijd bij blijven. Net zoals dat onze ouders het dus altijd over aardappelen hadden en heel kieskeurig waren in het ras. Ja de kwaliteit ontdekken van goede en pure ingrediënten hebben we wel van huis uit meegekregen.
De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ja, dat wil ik!Ingrediënten voor 4 personen
- 800 gr kruimige aardappelen
- 400 gr verse spinazie
- 75 gr zongedroogde tomaatjes
- 60 gr feta
- 50 gr pijnboompitjes
- 8 kleine (vega) worstjes
- Scheutje warme melk
- Klontje roomboter
- Peper en zout
- Olijfolie
Zo maak je het
Schil de aardappelen en halveer ze. Spoel ze af onder de kraan. Kook de aardappelen in ruim water met zout gaar in ongeveer 10 minuten. De aardappel is gaar als je er met een vork in prikt en deze gemakkelijk van je vork afglijdt.
Bak in de tussentijd de worstjes gaar in wat olijfolie.
Stamp de aardappelen glad met een stamper en voeg een klontje boter en een scheutje melk toe. Stamp net zolang tot je een mooie gladde puree hebt. Breng de aardappelpuree op smaak met peper en zout.
Zet de pan met puree terug op het vuur en voeg beetje bij beetje de spinazie toe. Roer net zolang totdat alles geslonken is. Voeg nu de zongedroogde tomaatjes toe en verkruimel de feta over de spinaziestamppot. Meng nog even kort.
Breng de spinaziestamppot eventueel nog wat extra op smaak met peper en zout. Garneer de stamppot met wat geroosterde pijnboompitjes en serveer met de worstjes.
Dit recept bewaren?
Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.
Maak een GRATIS account aan op Uit Paulines Keuken en geniet van vele extra’s:
- Sla je favoriete recepten op en organiseer ze op je persoonlijke borden;
- Voeg notitie’s toe aan je bewaarde recepten;
- Stel je eigen weekmenu’s samen, afgesteld op jouw smaak;
- Vul je profiel aan met persoonlijke gegevens om content te bekijken die speciaal voor jou is geselecteerd.