Avocadospread

Avocadospread

Avocado, avocado, avocado. Je vindt ze overal en wij maakten er een lekkere avocadospread van. Want we zijn dit groene juweeltje nog lang niet zat. De avocado duikt overal op. Je ziet het op de menukaarten staan van restaurants en tegenwoordig heb je zelfs een avocado cafe in Amsterdam. De avocadospread die je vaak op de kaart ziet staan maak je heel makkelijk zelf. Echt, dit kan iedereen maken. Lekker als dip bij wat toastjes of op een plak brood met een gepocheerd eitje.

Het enige waar je op moet letten is of de avocado goed rijp is. Hier hebben we een trucje voor. Je moet kijken naar het pitje bovenop de avocado. Is de holte van het pitje helder, dan weet je zeker dat je avocado goed is. Hij is precies goed en zal niet bruin zijn.  Even onthouden dus, als je avocado’s gaat inslaan voor deze lekkere avocadospread. Hoe eet jij avocado het liefst? Doe je het door de salade of in plakjes op een cracker? Of maak je er een lekkere smoothie mee?

Avocado dip

Als je de ingrediënten fijnprakt met een vork heb je meer een spread. Gebruik je een keukenmachine dan krijg je meer een avocado dip. Een avocado dip is superlekker voor bij de borrel. Serveer het op een borrelplank met wat nacho’s of lekker met wat crudité.

Avocadospread
Avocado
Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 1 portie

  • 1 avocado
  • 3 el Hüttenkäse
  • Kneepje citroensap
  • Peper en zout
  • Paar takjes bieslook

Zo maak je het

  1. Halveer de avocado en verwijder de pit.

  2. Pureer de avocado glad in een keukenmachine of prak het glad met een vork.

  3. Voeg de Hüttenkäse, citroensap, wat gehakte bieslook en peper en zout toe en meng door elkaar.

  4. Serveer de avocadospread met toast of op brood.

Avocadospread
Ingrediënt avocado

Wat vind jij van dit recept?

3.8 (12 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Dit recept bewaren?

Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.

Tags

Gezonde tussendoortjes Avocado Hollandse recepten Gezonde recepten Vegetarische recepten Borrelhapjes Lunch Saus, dressing, dips

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in