bloemkool risotto

Bloemkool risotto met geitenkaas

Deze bloemkool risotto is lekker licht. Als basis gebruiken we namelijk bloemkoolrijst. Dat is niets meer dan geraspte bloemkool. Je kunt de bloemkool zelf raspen in je keukenmachine (of heel fijn hakken met een scherp mes), maar je kunt het tegenwoordig ook kant en klaar kopen. Al eerder maakten we een taboulé van bloemkool rijst en nu dus een risotto. Een hele slanke en koolhydraatarme risotto. Perfect voor een warme zomeravond wanneer je niet al te veel trek hebt. En geen zin in al te veel afwas, want deze bloemkool risotto is een eenpansgerecht. Dit is echt een receptje voor de lichte eter. Voor de wat stevigere eter zou je er eventueel een stukje vis of kip bij kunnen grillen. Of maak er een lekkere goedgevulde salade bij.

bloemkool risotto

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja, dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ingrediënten voor 4 pers.

  • 800 gr bloemkool rijst
  • 200 gr tuinerwtjes
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 300 ml bouillon
  • 250 gr geitenkaas
  • Rasp van 1 bio citroen
  • Paar takjes peterselie
  • Peper en zout
  • Olijfolie
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Maak je gebruik van een hele bloemkool, snijd het witte gedeelte dan in grove stukken. Was ze en dep ze droog. Pulseer de bloemkool in je keukenmachine tot bloemkool rijst. Je kunt het ook met een mes fijn hakken.

  2. Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in iets olijfolie.

  3. Voeg de bloemkool rijst en de tuinerwtjes toe en bak deze kort mee.

  4. Voeg nu beetje bij beetje de bouillon toe. Het zal wat langer duren voordat het opgenomen wordt. Ga net zo lang door totdat de rijst smeuïg en beetgaar is.

  5. Voeg de geitenkaas en de rasp van 1 bio citroen toe en meng het goed door elkaar.

  6. Breng de bloemkool risotto op smaak met peper en zout en garneer het met wat fijngehakte peterselie. Serveer meteen.

bloemkool risotto
bloemkool risotto

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.8 (5 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in