Gepofte aardappel van de bbq
Deze gepofte aardappel van de bbq kan bij alles.Lekker met vlees, vis of als onderdeel van een vegetarische barbecue. Als je een aardappel op de bbq gaat bereiden moet je wel even de tijd nemen. Je kan de aardappels ook in de kolen leggen voor een extra lekker resultaat. Wij serveren hem klassiek met zure room en bieslook.
Winter BBQ
De gepofte aardappelen zijn perfect om te serveren bij de winterbarbecue. Als je in de winter gaat barbecuen moet je met een aantal zaken rekening houden. Het is bijvoorbeeld een stuk lastiger om de barbecue op temperatuur te houden. Zorg voor een windstille plek, zodat de barbecue niet teveel wind vangt. Daarnaast zijn de grilltijden langer naarmate de temperatuur buiten kouder is. Het is beter om in de winter briketten te gebruiken in plaats van houtskool. Dit houdt de hitte beter vast. Tot slot is het van belang dat het vlees of vis op kamertemperatuur is. Haal dit dus niet te snel naar buiten, evenals het servies. Anders koelt het eten te snel af, en dat willen we natuurlijk niet.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 4 st.
- 4 grote aardappelen
- 200 gr zure room
- 10 stengels bieslook
- Peper en zout
- Olijfolie
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Prik de aardappelen in met een vork. Bestrijk de aardappelen met wat olijfolie en bestrooi ze met wat zout. Pak de aardappels individueel in aluminiumfolie in.
Verhit de barbecue tot een temperatuur van 190 graden Celsius.
Gaar de aardappels ongeveer 40-45 minuten op indirect vuur. Dit betekent dat je de aardappels niet boven de hittebron legt, maar ernaast. Om de poftijd te verkorten kun je de aardappels eerst tien minuten voorkoken.
Meng de zure room met wat peper en gehakte bieslook.
Haal de aardappels van de barbecue, pak ze uit de folie en snij ze in de lengte doormidden, zonder dat je de bodem raakt. Verdeel de zure room over het midden van de aardappel en garneer met wat versgehakte bieslook.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in