Vega curry
Zin in een lekkere vega curry? Dan is deze groentecurry je ding. Zelf curry maken is echt heel simpel. Je neemt een goede currypasta en voegt daaraan toe wat je lekker vindt. Bijna iedere groente kan wel in een curry recept, paprika, wortel, zoete aardappel, het kan allemaal. Deze keer voegen we bloemkool, paprika en kikkererwten toe. Heel lekker in dit gele curry recept. Liever een curry met kip of vis? Bekijk hier al onze andere curry recepten.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 4 personen
- 400 gr bloemkool
- 2 gele paprika's
- 200 gr kikkererwten (uit blik)
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 2 st. lente ui
- Sap van een halve limoen
- 70 gr gele currypasta
- 400 ml kokosmelk
- Chilipeper en zout
- Wokolie
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Was de groenten. Snijd de paprika’s in blokjes blokjes, de bloemkool in roosjes en de lente ui in ringen. Spoel de kikkererwten af onder de kraan.
Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in iets olie. Voeg de currypasta toe en bak deze mee. Voeg de paprika, bloemkool en kikkererwten toe en bak deze kort mee.
Voeg vervolgens de kokosmelk en het sap van de limoen toe. Laat de groentecurry op een zacht vuur in ongeveer 15 minuten gaar worden.
Breng de vega curry eventueel nog wat op smaak met peper en zout of verse koriander. Garneer met de fijngesneden lente ui.
Serveer met rijst of noodles.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in