Ginberbread pancakes
Deze Gingerbread pancakes zijn perfect voor bij het kerstontbijt. Gingerbread is voor mij echt iets wat bij de kerstperiode hoort. Deze kruidige smaak past goed bij de koude, kille dagen van de winter. We zijn al dol op de typische gingerbread huisjes en koekjes, maar deze pancakes zijn een nieuwe favoriet hoor! En zien ze er niet leuk uit? Met kerst vind ik het altijd leuk om extra mijn best te doen op de presentatie van het gerecht. Deze pannenkoekjes zien er super feestelijk uit. En het is absoluut niet moeilijk om te maken. En ook na de kerstdagen kun je deze gingerbread pancakes maken natuurlijk.
Zijn jullie er al helemaal uit wat betreft het kerstmenu? Ik ben erg benieuwd wat iedereen gaat maken. We wensen jullie voor nu alvast hele fijne & smakelijke kerstdagen. Geniet van al het lekkers en het gezelschap!
Ingrediënten voor +/- 6 st.
Voor de pancakes
150 gr speltbloem
2 tl bakpoeder
Snuf zout
1 ei
2 dl melk
Voor de gingerbread swirl
2 el kokosbloesem,- of bruine suiker
1 el melk
3 tl kaneel
0,5 tl gember
Snuf nootmuskaat
Zo maak je het
Maak een beslagje van de speltbloem, het bakpoeder, een snuf zout, het ei en de melk. Mix alle ingrediënten door elkaar met een garde.
Maak nu het gingerbread mengsel. Meng de suiker met de melk, de kaneel, de gember en de nootmuskaat tot 1 geheel. Doe het mengsel in een spuitzakje. Het mengsel mag wat dik zijn, maar het moet wel vloeibaar genoeg zijn om op de pannenkoekjes te spuiten. Als het mengsel te dik is, voeg je wat extra melk toe.
Verdeel een grote lepel van het pannenkoekenbeslag in een koekenpan. Maak met de spuitzak swirls op de pannenkoekjes.
Draai vervolgens de gingerbread pancakes voorzichtig om tot ze aan beide zijden gaar en goudbruin zijn.
Garneer de pancakes met een klontje boter en maple syrup.
Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk!
Behoort dit recept tot jouw favorieten? Klik op “Bewaar’ of vink het hartje aan, dan wordt dit recept aan jouw favorieten toegevoegd. En wist je dat je tegenwoordig ook je eigen weekmenu kan samenstellen? Dat doe je hier. Handig he?
De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ja, dat wil ik!Dit recept bewaren?
Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.
Maak een GRATIS account aan op Uit Paulines Keuken en geniet van vele extra’s:
- Sla je favoriete recepten op en organiseer ze op je persoonlijke borden;
- Voeg notitie’s toe aan je bewaarde recepten;
- Stel je eigen weekmenu’s samen, afgesteld op jouw smaak;
- Vul je profiel aan met persoonlijke gegevens om content te bekijken die speciaal voor jou is geselecteerd.