Zalm met dukkah kruiden

Hele zalm met dukkah

Een hele zalm met dukkah. Het ziet er superfeestelijk uit én het is makkelijk om te maken. Echt waar. Nog een voordeel, je kan er met 6-8 personen van eten. Superhandig voor het kerstdiner. Een lekker en makkelijk recept met een creatieve twist. De ahhhhs en ohhhs zullen je om de oren vliegen. En alleen jij weet hoe makkelijk het is om dit te maken.

Dit recept is lekker makkelijk, maar wedden dat de oh's en aah's je om de oren vliegen als je dit op tafel zet?

Pauline

Dukkah kruiden

Dukkah is een Midden Oosters specerijenmengsel, aangevuld met noten. Vaak zit er komijn in en sesamzaad. Wij maken hem deze keer met amandelen, macadamianoten en pistachenoten. Dat is echt heerlijk in combinatie met zalm. Maar je kunt ook hazelnoten gebruiken, als je dat lekkerder vindt.

Hele zalm met dukkah

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja, dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ingrediënten voor 6-8 pers.

  • 1 kilo zalmfilet op de huid
  • 100 gr wit zuurdesembrood
  • 3 citroenen (bio)
  • 3 takjes dille
  • 2 takjes peterselie
  • 1 takje munt
  • peper en zout
  • olijfolie

Dukkah mix

  • 70 gr amandelen
  • 60 gr macadamianoten
  • 40 gr pistachenoten
  • 1 el sesamzaad
  • 1 tl korianderzaad
  • 1 tl komijnzaad
  • 0,5 tl rode peper
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht)

  2. Rooster alle ingrediënten voor de dukkah in een droge koekenpan tot de nootjes mooi bruin kleuren.

  3. Doe de noten, sesamzaad, korianderzaad en komijnzaad en rode peper samen met het brood in het hakmolentje van de staafmixer en hak kort tot een grof mengsel. Doe over in een mengkom en kneed met je handen 2 el olijfolie erdoor.

  4. Leg de zalmfilet met de huidkant naar beneden op een bakplaat bekleed met bakpapier. breng de zalm op smaak met zout en het sap (halve citroen) en de rasp (2 citroenen).

  5. Verdeel het dukkahmengsel over de zalm. Zorg ervoor dat de hele zalm goed bedekt is. Zet de bakplaat in het midden van de oven.

  6. Bak de zalm in ongeveer 12-15 minuten gaar in de oven. De zalm is klaar als deze glazig ziet en in vlokken uit elkaar valt.

  7. Hak de verse kruiden grof en strooi ze royaal over de zalm, rasp er nog wat citroenschil over.

Zalm met dukkah kruiden

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

5.0 (1 stem)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in