Limoncello maken
Limoncello maken is easy peasy, echt waar! Limoncello, we zijn er dol op. Het is een lekker fris likeurtje voor na het eten. Of je maakt er een lekkere cocktail mee, dat kan ook. Je moet limoncello ijskoud drinken. Je kunt de fles het beste in de vriezer bewaren. Door het hoge alcoholpercentage bevriest de drank nooit helemaal. In Italië drinken we regelmatig een limoncello, zo lekker verfrissend. Door de frisse citroensmaak merk je niet echt dat er veel alcohol in zit.
Limoncello recept
Wij namen natuurlijk een fles limoncello mee uit Italië, maar je kunt ook heel makkelijk zelf limoncello maken. Limoncello maken met wodka doe je uiteraard met citroenen. Wist je dat je alleen de schil van de citroen gebruikt hiervoor? Het is daarom ook heel belangrijk dat je biologische citroenen van goede kwaliteit gebruikt. Wij gebruikten Sorrento citroenen van de Lindenhoff. Deze zijn heerlijk groot en super lekker van smaak. Niet te vergelijken met de standaard citroenen uit de supermarkt. En ze zijn onbespoten, dus je kunt ze goed gebruiken voor het maken van dit limoncello recept.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 1 liter limoncello
- 5 citroenen (Sorrento)
- 700 ml wodka
- 400 ml water
- 200 gr kristalsuiker
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Was de citroenen. Schil met een dunschiller de schillen van de citroenen. Schil alleen het gele eraf, het witte gedeelte is bitter van smaak.
Zelf limoncello maken? Doe de wodka en de citroenschillen hiervoor in een schone fles. Laat dit twee tot drie weken op een donkere, koele plek staan.
Zeef de wodka, zodat de schillen achterblijven. Maak nu een suikersiroop door 200 gram suiker en 400 ml water zachtjes aan de kook te brengen in een steelpan. Het is klaar als de suiker is opgelost. Laat dit mengsel afkoelen.
Voeg nu langzaam de suikersiroop toe aan het gezeefde mengsel.
Laat de Limoncello nog een weekje staan op een koele en donkere plek. Nu kun je de Limoncello drinken. Het liefst wel ijskoud.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in