Eggs benedict
Als we in een hotel overnachten of buiten de deur ontbijten bestellen we altijd eggs benedict. Thuis eten we het bijna nooit. En dat is zonde toch? Want waarom zou je jezelf thuis niet verwennen met ei benedict? Waarschijnlijk toch omdat het best wel wat tijd kost, maar voor dit eggs benedict recept maken we het onszelf gemakkelijk. De hollandaisesaus maken we gewoon in de blender. Lekker snel klaar, precies wat we willen! Perfect voor de lazy sundays deze benedict eggs. Met de homemade hollandaisesaus is het helemaal een treat! Liever met zalm? Maak dan eens de eggs Norwegian.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 4 personen
- 4 broodjes
- 4 - 8 eieren
- 4 plakjes ham
- Scheutje azijn
- Verse bieslook
Ingrediënten voor de hollandaisesaus
- 3 eidooiers
- 200 gr roomboter
- Kneepje citroensap
- Peper en zout
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Breng een pannetje water aan de kook. Voeg een flinke scheut witte azijn toe en wat zout. Zet het vuur niet te hoog, het water moet net tegen de kook aan zitten. Neem een klein zeefje en breek een eitje hierin. Op deze manier verdwijnt het overtollige vocht en krijg je een heel mooi gepocheerd ei. Giet het eitje in het water (je hoeft het niet te roeren) en pocheer het in drie minuten gaar. Haal het eitje uit het water en stop het in een kom met heet water. Op deze manier blijven de eieren warm. Ga zo door totdat alle eieren gepocheerd zijn. Bewaar ze in warm water.
Doe drie eidooiers met een kneepje citroensap, peper en zout in de blender. Meng het geheel voorzichtig. Smelt 200 gram roomboter in een steelpannetje. Voeg dit langzaam toe aan de hollandaisesaus totdat een romige saus ontstaat.
Beleg de broodjes met de plakjes ham. Leg daarop het gepocheerde ei en maak af met de hollandaisesaus.
Snijd de bieslook. Breng de eggs benedict op smaak met wat peper en zout en serveer met de fijngesneden bieslook.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in