gazpacho

Gazpacho

Gazpacho niet te verwarren met carpaccio is een koude Spaanse tomatensoep. Je kunt het trouwens ook van paprika’s of komkommer en avocado maken. Maar traditioneel is het met tomaat. Lekker sappige en zoete Spaanse tomaten. Het geheim van een lekker gazpacho recept leerde ik van mijn buurman Rikkert. Hij is Spanje kenner in de dop. Hij heeft er gewoond, geeft Spaanse kookcursussen en schrijft er over op zijn blog. Dat geheim vertel ik natuurlijk gewoon aan jullie door. Het zit hem in de toevoeging van olijfolie. Ja echt. Daar mag best een royale scheut van in. Daar wordt hij super romig van. Moet je wel een lekkere olie nemen natuurlijk. Maar dat spreekt voor zich.

gazpacho

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja, dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 5 grote tomaten
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 0,5 rode peper
  • 1 klein ciabatta broodjes (mag iets oud zijn)
  • 1 dl water
  • 80 ml olijfolie
  • Scheutje witte wijnazijn
  • Peper en zout
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Hak de tomaten in grove stukken. Pel en snipper de ui en hak de knoflook en de rode peper (zonder de zaadjes) grof. Doe dit in een blender (of keukenmachine en met een staafmixer gaat het ook).

  2. Scheur de ciabatta in stukken en doe dit bij de tomaten. Voeg een scheutje witte wijnazijn en 1 dl water toe. Zet de blender aan en voeg langzaam de olijfolie toe. Blend er een gladde en romige massa van. Is de gazpacho nog iets te dik voeg dan nog een scheutje water toe.

  3. Breng de koude Spaanse tomatensoep indien nodig nog extra op smaak met wat peper en zout.

    Officieel garneer je de Gazpacho met gekookt ei en Spaanse ham. Maar ik voegde een scheutje olijfolie en eventueel wat gehakte peterselie toe.

spaanse gazpacho

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.0 (3 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in