Waldorfsalade

Waldorfsalade

Een echte klassieker deze waldorfsalade! Traditioneel bestaat een klassieke waldorfsalade uit bleekselderij, appel, walnoten, mayonaise en citroensap. Wij hebben er een twist aan gegeven door er gerookte kip en rode druiven aan toe te voegen. Verder is de salade makkelijk om te maken, je hebt eigenlijk alleen even wat snijwerk.

Waldorfsalade met kip

De waldorfsalade met kip is lekker als maaltijdsalade met wat knapperig brood erbij, maar kun je ook serveren als een fancy lunch. Je kunt de salade ook vega maken door de gerookte kip te vervangen voor blauwe kaas. Wist je dat de naam van de salade van het Waldorf-Astoria Hotel in New York komt? Daar werd de salade voor het eerst ooit geserveerd. Een echte chique salade dus deze waldorfsalade!

PS benieuwd geworden naar onze salades? Bekijk dan eens de andere saladerecepten.

Waldorfsalade

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja, dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ingrediënten voor 4 pers.

  • 300 gr gemengde salade
  • 4 stengels bleekselderij
  • 250 gr gerookte kip
  • 2 appels
  • 250 rode druiven
  • 100 gr walnoten
  • 2 el mayonaise
  • 3 el yoghurt
  • Sap van een halve citroen
  • Peper en zout
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

  1. Rooster de walnoten kort in een droge koekenpan.

  2. Snijd de appel en bleekselderij in blokjes, snijd de kipfilet in plakjes en halveer de rode druiven.

  3. Maak een dressing van de mayonaise, de yoghurt en het citroensap en breng deze op smaak met peper en zout.

  4. Verdeel de appel, bleekselderij, gerookte kip en rode druiven over de salade en sprenkel de dressing er over!

  5. Hak de walnoten grof. Garneer de waldorfsalade met de geroosterde walnoten.

Waldorfsalade

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in