Diy saucijzenbroodjes

Saucijzenbroodjes (video)

Zelf saucijzenbroodjes maken is niet alleen heel leuk om te doen (ook voor kinderen) maar vooral ook heel lekker. Het geheime ingrediënt is ketjap. Dit geeft het gehakt zoveel smaak. Als je zeker wilt weten of je gehakt goed gekruid is, kan je een klein stukje bakken in een pannetje. Want eenmaal gevuld in het bladerdeeg kan je er niet zoveel meer mee doen.

Zelf saucijzenbroodjes maken

Ingrediënten voor 6 st.

  • 6 plakjes bladerdeeg (vriezer)
  • 300 gr gehakt
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el ketjap
  • 2 eieren
  • Handje paneermeel
  • 1 tl komijn
  • 1 tl cayennepeper
  • Zout
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (boven- en onderwarmte). Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien op een bakplaat bekleed met bakpapier.

  2. Doe het gehakt in een kom. Pers de knoflooktenen uit boven de kom. Voeg de ketjap, de cayennepeper en een snuf zout toe.

  3. Voeg één ei toe en een handje paneermeel en meng het door elkaar. Het mengsel moet plakkerig zijn. Is het nog te nat, voeg dan wat extra paneermeel toe.

  4. Verdeel het gehaktmengsel over een helft van de bladerdeeg. Vouw het bladerdeeg dubbel en druk de rand aan de lange zijde aan. De korte randen laat je iets open. Bestrijk het bladerdeeg met een losgeklopt ei.

  5. Bak de saucijzenbroodjes in 15-20 minuten af op 200 graden.

Diy saucijzenbroodjes
Diy saucijzenbroodjes

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.2 (20 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Recepten bewaren?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

 

Stuur me de recepten