paksoi stamppot

Paksoi stamppot

Heb je wel eens paksoi stamppot gemaakt? Deze oosterse groente gebruik je misschien vaker in je wokrecepten, maar een stamppot paksoi is ook heel lekker. We gebruiken in dit recept zoete aardappel en dat combineert heel lekker met de knapperige en ietwat bittere paksoi. Deze stamppot van zoete aardappel. Lekker licht maar toch vullend en voedzaam. Gaat deze Oosterse stamppot op je favorieten lijstje? Of meer zin in een ander stamppot recept?

paksoi stamppot

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja, dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 kg zoete aardappelen
  • 1 st paksoi (ca 400 gr)
  • 200 gr gemengde paddenstoelen
  • 100 gr taugé
  • 1 lente ui
  • 1 teentje knoflook
  • 0,5 rode peper
  • 2 el sojasaus
  • Evt. scheutje warme melk
  • 40 gr cashewnoten
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Oosterse kip

  • 500 gr kipfilet
  • 2 el sojasaus
  • 1 teentje knoflook
  • 0,5 rode peper
  • 2 el olijfolie
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Maak een marinade van de sojasaus, de olijfolie, een geperst teentje knoflook en een gehakt half rood pepertje (zonder zaadjes). In principe hoef je geen zout toe te voegen, want sojasaus is al vrij zout van zichzelf. Snijd de kipfilets in repen en leg deze in de marinade. Laat ze het liefst een uurtje marineren voor extra veel smaak.

  2. Schil de zoete aardappelen en snijd ze in blokjes. Kook ze in 8 tot 10 minuten gaar. Giet het water af en stamp de zoete aardappelen tot een zachte puree. Voeg eventueel een scheutje melk toe voor een extra romig effect. Breng de zoete aardappel puree op smaak met peper en zout. Dit is de basis van je zoete aardappel stamppot.

  3. Bak de kipfilet goudbruin in een ruime pan. Haal de kip uit de pan en leg apart (onder een stukje aluminiumfolie). Voeg een scheutje extra olijfolie toe aan de pan. Hak de knoflook en de rode peper (zonder zaadjes) fijn en doe dit in de pan. Boen de paddenstoelen schoon met een keukenpapiertje en snijd ze in stukken. Voeg bij de knoflook en bak rondom aan.

  4. Was de paksoi en snijd deze in stukken. Voeg de paksoi samen met de taugé bij de paddenstoelen en wok dit kort. Het is lekker als de groente nog een beetje een bite behoudt. Breng de groente op smaak met 2 el sojasaus en eventueel wat extra peper en zout (eerst even proeven).

  5. Spatel de gewokte groente door de zoete aardappel puree. Garneer de paksoi stamppot met wat gehakte cashewnoten, wat ringetjes lente ui en eventueel wat peterselie of koriander. Serveer de Oosterse stamppot met de kip.

paksoi stamppot

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.5 (4 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in