Pecan vlechtbroodjes (video)
Ook dit is weer zo’n lekker receptje voor Pasen. Deze Pecan vlechtbroodjes kocht ik vroeger wel eens bij de bakker. Maar je kunt ze ook heel goed zelf maken. Hoe je dat doet, laat ik zien in deze video. Want ik kan je verklappen dat het helemaal niet moeilijk is. Je hoeft dus niet te stressen als je schoonfamilie op visite komt met Pasen. Deze pecan vlechtbroodjes vallen vast en zeker in de smaak. Heerlijk voor bij de koffie of thee. Of lekker voor bij de Paasbrunch. Eigenlijk is er altijd wel een excuus om deze lekkere broodjes te maken, vind je ook niet?
Het ziet er misschien ingewikkeld uit, maar dat is het absoluut niet. In de video laat ik zien hoe makkelijk het eigenlijk is. In ruim een half uur tijd kun je deze lekkere pecanbroodjes op tafel zetten, geen probleem! Abonneer je ook op ons YouTube kanaal, want er staan nog veel meer leuke video’s op jullie te wachten. En dan ben je als eerste op de hoogte. En dat vinden wij natuurlijk heel erg leuk! Zien we jullie daar?
Klik hier als je de video niet kunt zien en vergeet je niet te abonneren op mijn kanaal.
Ingrediënten voor 10 broodjes
10 plakjes bladerdeeg
40 gr roomboter op kamertemperatuur
40 gr bruine basterdsuiker
3 tl kaneel
100 gr pecannoten (deel is voor de garnering)
ei om te bestrijken
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius (hetelucht).
Laat de bladerdeeg alvast ontdooien.
Doe de roomboter, de basterdsuiker, de pecannoten en het kaneel in een hakmolen en hak dit fijn. Bewaar nog wat pecannoten voor de garnering.
Maak aan de onder,- en bovenkant van het bladerdeeg inkepingen. Snij vervolgens beide zijkanten in dunne reepjes. Leg een eetlepel van het pecannoten mengsel in het midden van het bladerdeeg.
Vouw de boven,- en onderkant van het bladerdeeg naar binnen. Vouw vervolgens de reepjes bladerdeeg over elkaar heen, als een vlecht.
Klop het ei los en bestrijk de broodjes met het eigeel.
Bak de broodjes 20 tot 25 minuten af in de oven, totdat ze goudbruin zijn.
Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk!
Heb je mijn kookboek al? Er staan bijna 100 nieuwe recepten in. Bestellen kan hier.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in