Enchilada’s
Viva la Mexico met deze enchilada’s! We zijn echt dol op Mexicaanse recepten. Een van onze favoriete keukens als het om thuis koken gaat. In de eerste plaats omdat het vaak niet te ingewikkelde recepten zijn, maar vooral ook omdat ze zo lekker zijn. Een van die gerechten zijn enchilada’s, gevulde wraps uit de oven. Dus delen we maar al te graag dit enchilada recept met jullie!
Enchilada's met kip
We hebben de enchilada’s met kip gemaakt, maar je kunt ze ook vullen met gehakt of pulled pork. Serveer de enchilada’s uit de oven met guacamole en zure room. Je zou de Mexicaanse enchiladas zelfs als onderdeel van een dinner party kunnen serveren! Geheel in Mexicaanse stijl dan natuurlijk met daarbij nog nacho’s en quesadilla’s. Een feestje toch zo’n tafel vol met Mexicaanse gerechten?
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 4 personen
- 8 meergranenwraps
- 3 kipdijfilets
- 100 gr geraspte kaas
- 1 rode paprika
- 1 rode ui
- 1 knoflookteen
- Handje verse koriander
- 400 gr tomatenblokjes (in blik)
- 1 klein blikje maïs
- 1 klein blikje kidneybonen
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl komijn
- 0,5 tl chilivlokken
- Zeezout
- Olijfolie
Lekker met
- Guacamole en/of zure room
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht). Laat de maïs en kidneybonen in de tussentijd uitlekken.
Pel en snipper de rode ui en hak de knoflook fijn en fruit dit aan in wat olijfolie.
Snijd de kipfilet in blokjes en breng deze op smaak met de chilivlokken en zout. Voeg de kip bij de uien en bak dit rondom bruin.
Snijd de paprika in blokjes en voeg deze bij de kip en bak kort mee.
Voeg de tomatenblokjes toe en de uitgelekte maïs en kidneybonen.
Voeg de specerijen aan het mengsel toe en breng de saus verder op smaak met eventueel nog wat chilivlokken en zout. Laat de saus nog even kort pruttelen.
Verdeel één tot twee eetlepels van de vulling over een wrap. Strooi er wat geraspte kaas overheen en rol hem op. Leg de enchilada in een ingevette ovenschaal. Herhaal deze stap totdat alle enchilada’s gevuld zijn.
Verdeel nog een flinke lepel saus over de bovenkant van de wraps en garneer ze met wat geraspte kaas.
Zet de enchilada’s met kip in de oven en bak ze in 15 minuten af. Ze zijn klaar als de kaas gesmolten is.
Serveer de enchilada’s met guacamole en zure room.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in