Traybake met zalm
Ziet deze traybake met zalm er niet goddelijk uit? Dit traybake recept is in ieder geval eentje waar je heel blij van wordt. Het is namelijk heel makkelijk om te maken. Het enige wat je hoeft te doen is alles zo in de oven schuiven.
Traybake vis
We deelden eerder al andere traybake recepten. Eigenlijk kun je van iedere keuken wel een traybake maken. Wat dacht je van een Mexicaanse traybake, Thaise traybake of een Italiaanse traybake? Dit keer gingen we aan de slag met een traybake met vis. Zalm uit de oven is namelijk harstikke lekker. Daarbij deden we gamba’s, venkel, aardappeltjes en trostomaatjes. Loopt het water al uit je mond?
De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer.
Ingrediënten voor 4 personen
- 4 zalmmoten
- 12 grote garnalen (gamba's)
- 750 gr krieltjes (in schil)
- 2 st venkel
- 250 gr trostomaatjes
- 2 rode uien
- 1 citroen (biologisch)
- Handjevol verse dille
- Peper en zout
- Olijfolie
Scherm aanhouden tijdens het koken
Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).
Kook in de tussentijd de krieltjes in schil in een pan met kokend water 10 minuten voor.
Snijd de rode ui in partjes en de venkel in repen. Zorg dat je het middelste stuk uit de venkel verwijderd.
Neem een grote ovenschaal en vet deze in met wat olijfolie.
Verdeel de zalm en de garnalen over de schaal. Breng het royaal op smaak met peper en zout.
Verdeel nu ook de krieltjes, de venkel, de rode ui en de tomaatjes over de schaal.
Snijd de citroen in partjes en leg deze op en tussen de vis.
Schuif de traybake in de oven en bak alles in 20 minuten gaar.
Garneer de traybake met zalm met wat verse dille. Je kunt de schaal in zijn geheel op tafel zetten, maar je kunt alles ook alvast over de borden verdelen.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in