Traybake met zalm

Traybake met zalm

Ziet deze traybake met zalm er niet goddelijk uit? Dit traybake recept is in ieder geval eentje waar je heel blij van wordt. Het is namelijk heel makkelijk om te maken. Het enige wat je hoeft te doen is alles zo in de oven schuiven.

Traybake vis

We deelden eerder al andere traybake recepten. Eigenlijk kun je van iedere keuken wel een traybake maken. Wat dacht je van een Mexicaanse traybake, Thaise traybake of een Italiaanse traybake? Dit keer gingen we aan de slag met een traybake met vis. Zalm uit de oven is namelijk harstikke lekker. Daarbij deden we gamba’s, venkel, aardappeltjes en trostomaatjes. Loopt het water al uit je mond?

Traybake met zalm
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

De nieuwste recepten in je inbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 zalmmoten
  • 12 grote garnalen (gamba's)
  • 750 gr krieltjes (in schil)
  • 2 st venkel
  • 250 gr trostomaatjes
  • 2 rode uien
  • 1 citroen (biologisch)
  • Handjevol verse dille
  • Peper en zout
  • Olijfolie
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).

  2. Kook in de tussentijd de krieltjes in schil in een pan met kokend water 10 minuten voor.

  3. Snijd de rode ui in partjes en de venkel in repen. Zorg dat je het middelste stuk uit de venkel verwijderd.

  4. Neem een grote ovenschaal en vet deze in met wat olijfolie.

  5. Verdeel de zalm en de garnalen over de schaal. Breng het royaal op smaak met peper en zout.

  6. Verdeel nu ook de krieltjes, de venkel, de rode ui en de tomaatjes over de schaal.

  7. Snijd de citroen in partjes en leg deze op en tussen de vis.

  8. Schuif de traybake in de oven en bak alles in 20 minuten gaar.

  9. Garneer de traybake met zalm met wat verse dille. Je kunt de schaal in zijn geheel op tafel zetten, maar je kunt alles ook alvast over de borden verdelen.

Traybake met zalm

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.4 (5 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.