Aardappelsalade met zalm
Mijn lievelingsbijgerecht bij een barbecue is aardappelsalade. En ik ben guilty, die kant en klare van de Appie vind ik heerlijk. Maar je kunt een aardappelsalade ook heel fancy serveren, met asperges en zalm bijvoorbeeld. Of met gerookte makreel, zoals ik eerder als eens maakte. Dan is het ook geen bijgerecht meer, maar kun je dit prima als avondeten eten.
Doe mij de groene maar! Ik vind groene asperges veel lekkerder dan de witte. Als ik aan groene asperges denk, denk ik ook meteen aan gerookte zalm. Deze combi is heerlijk! Ik heb nu aspergetips gebruikt, dat zijn die dunne. Maar je kunt ook de normale groene asperges gebruiken. Ik zou ze dan wel even in stukjes snijden. Ik vind het zelf het lekkerste om deze salade lauwwarm te eten. Ik ben sowieso dol op de combi warm koud, warme kersen met ijs bijvoorbeeld, of een salade met crispy bacon. Daar maak je mij blij mee.
En ineens is het al juni. Morgen begint Taste of Amsterdam, gaan jullie daar ook naartoe? Ik wel! Ik heb achteraf spijt dat ik niet naar de Rollende Keukens ben geweest, we hadden het hele weekend bezoek, dus dat ging niet. En dat vind ik oprecht jammer, want de Rollende keukens was altijd mijn lievelingsfestival. Maar Taste vind ik ook altijd super, dus daar ga ik, no matter what, bij zijn. Ik denk dat ik morgen al ga, of anders vrijdagavond. Ik heb er zin in! Jullie ook?
Ingrediënten voor 4 personen
600 gr krieltjes
200 gr gerookte zalm
200 gr aspergetips (dat zijn die dunne)
1 teentje knoflook
1 rode ui
6 augurken
Olijfolie
Dressing
1 el mayonaise
2 el kwark
1 kneepje citroensap
Handje dille
Peper en zout
Zo maak je het
Was de krieltjes en snijd de grote exemplaren door midden. Kook ze gaar (in de schil) in ruim water met zout. (na een minuut of 8 – 10 zijn ze wel klaar).
Hak de knoflook fijn en fruit dit aan in wat olijfolie. Voeg de aspergetips bij de knoflook en roerbak ze kort. Breng ze op smaak met peper en zout en leg apart.
Doe de gekookte krielen in een kom.
Pel en snipper de rode ui en voeg dit bij de aardappelen.
Snijd de augurken in blokjes en voeg deze ook bij de aardappelen.
Voeg nu de mayonaise, de kwark, een kneepje citroensap, een handje gehakte dille en wat peper en zout toe. Roer even door elkaar.
Garneer de aardappelsalade met de groene asperges.
Verdeel tenslotte de gerookte zalm over de aardappelsalade.
Serveer de salade meteen, maar eenmaal afgekoeld kan ook.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in