Foodie op Curaçao
Jahoor ik ben er weer! En jongens wat was het heerlijk, precies wat ik nodig had na een periode heel hard werken. Ik had stiekem nog wel een paar dagen langer op Curaçao willen blijven, maar dat ging helaas niet. Dus ik heb extra genoten van iedere dag op dit geweldige eiland.
Curaçao is echt een chillplek, je komt hier volledig tot rust, althans ik wel. Het enige wat mij de hele dag bezig hield is, waar en wat ik ging eten. Bij de meeste resto’s moet je wel even reserveren trouwens. Dat deden wij niet, waardoor we niet overal terecht konden. Maar dat is helemaal niet erg, want er zijn meer dan genoeg opties op dit zonnige eiland.
Vandaag deel ik het grote “wat heb ik zoal gegeten?” artikel met jullie. Even een waarschuwing vooraf, je krijgt er honger van. Ik zal ook nog een artikel schrijven met veel tips en tricks. Maar vandaag dus vooral food!
Trouwens mocht je straks zin en tijd hebben, ik ben vanaf 10.00 te zien in Koffietijd, de speciale Paasaflevering. Ga je kijken?
Mau en ik hebben het er echt even van genomen, iedere dag ontbijten, lunchen en dineren buiten de deur. Niet goed voor je portemonnaie, maar wel goed voor heel veel happiness. En ook dat is heel belangrijk. Dit ontbijt bij Zest was voor mij alleen trouwens, terwijl Mau aan het duiken was, genoot ik hier lekker van. Ik kreeg het alleen niet op!
Wij verbleven in het Papagayo Beach Hotel in de Jan Thielbaai. Wat mij betreft het leukste plekje van het eiland. Ik hou van comfort en dat vind je hier volop. Bediening tot aan je strandbed en een kraakheldere zee waar je zonder al teveel stenen in kunt lopen.
Lunchen in de Papagayo Beach Club met een broodje tonijn. Had ik trouwens al verteld dat ik niet super gezond gegeten heb deze week?
En daarna koffie drinken in een Cabana met uitzicht op de zee. Het grote voordeel van maart is dat het dan niet extreem druk is op Curaçao. Toch waren de bedjes al heel snel vol. Handig om dit even te reserveren dus.
’s Avonds aten we in de baai of ergens anders. Dit was bij restaurant Bij Blauw in Willemstad. Een heel leuk restaurant, alleen viel het eten een klein beetje tegen. Ik kreeg bietjes op mijn Vitello Tonnato en deze oosterse salade was mijns inziens te zout. Mau had een visje met teveel gekke smaakcombinaties. Dus de entourage is er goed, het eten wat minder.
Mijn favoriete plekje in de Jan Thiel baai, met je voeten in het zand plaatsnemen aan een van de picknick banken bij Zest.
En een healthy Caesar salade eten met kip van de bbq. Ik begon de week overigens vrij gezond, later werd dat minder. Zo gaat dat altijd bij mij op vakantie. Ik begin goed en rustig, maar halverwege de week gaan alle remmen los 🙂
Lekker drankje Awa di Lamunchi. Een verfrissend limoendrankje met crushed ijs en een bak suiker. Daar zijn ze niet vies van op Curaçao. Overal gaat nog een extra schepje suiker in, zelfs in de fruitsmoothies.
Een pizza-tje eten bij Zanzibar. Ik vond hem niet top. Volgens mij miste er wat zout in het deeg en in de tomatensaus.
Verse maracuja op de floating market. Uiteraard met een extra scheut honing. Ook proefde ik verse dadels, super lekker. Qua smaak is het precies hetzelfde als de gedroogde versie, alleen is de structuur veel zachter.
Mijn lievelingsresto was, without a doubt, Zest. Alles klopte hier. Je hebt een restaurant waar je kunt lunchen en dineren. De carpaccio is echt fantastisch, uiteraard ging er nog flink wat Parmezaan overheen. Maurits had ossobucco, ook erg smaakvol.
Zo lekker!
Maar stiekem was de beach grill van Zest mijn favoriet. Precies waar ik zin in had, na een dagje strand. Het concept is heel leuk. In de open keuken staat een enorme barbecue waar ter plekke je vlees, vis, groente op wordt bereid. Je stelt zelf het menu samen, je kunt zelf kiezen hoeveel je neemt en welke bijgerechten je neemt. Ik vond het zo tof, dat we hier 2 x gegeten hebben. Vooral de merquez is top, maar ook de ossenhaas spies en de coleslaw en de frieten en ….
Helemaal chill
Borrelen bij Zanzibar met nacho’s, Italiaanse stijl. Ik vond Zanzibar heel gezellig trouwens. Perfect voor een klein hapje aan het einde van de middag.
Ontbijten bij de Saint Tropez Ocean Club. Maurits had een American en ik een normal breakfast. Maar uiteraard pikte ik een pannenkoek van Mau, deze was super lekker.
En koffie drinken aan zee. Ze gebruiken daar veel Puro koffie, ik vond het lekker.
Even een frozen smoothie, die overigens niet van vers fruit gemaakt wordt. Dat is dan wel weer jammer.
Heel fijn water uit een eigen bron bij Karakter. De flesjes komen overigens uit Nederland.
Karakter is een aanrader. Wij hebben hier heerlijk ontbeten en geluncht. Ik had een geitenkaassalade met walnoten en balsamico. Yum!
Deciscions, decisions, decisions! Ik kan echt nooit kiezen. Dit is bij De Gouverneur, een leuk restaurant in Willemstad.
Het werd uiteindelijk een lokaal visje, Piska Fresku met een Creoolse saus, groente en polentafriet. Erg lekker. En wij hadden een prachtig plekje met uitzicht over de gekleurde huisjes.
Met het pontje kan je naar de overkant, het centrum van Wilemstad.
En omdat we echt hooked waren van de Beach Grill van Zest, besloten we hier ook nog een keer te lunchen, Ik had een Turkse pizza en Mau had quesadilla’s met friet.
Oh ik hou zoveel van ijs! Dit was kokos en tiramisu, echt delish!
En na al dat eten, deden we dit 🙂
Binnenkort deel ik nog mijn tips met jullie! Fijne Pasen nog 🙂
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in