gado gado met kip

Gado Gado Salade

Deze gade gado salade is geïnspireerd op het Indonesische gerecht, je raad het al, Gado Gado. Dat zijn gestoomde groentes met pindasaus. Niet de gewone pindasaus van je patatje oorlog, maar een iets verfijndere en lichtere versie. Gewoon gemaakt van pindakaas en ingrediënten die je vast wel in huis hebt. Omdat we deze salade graag als maaltijdsalade eten, voegen we ketjap kip toe. Smaakt hier hartstikke lekker bij. Probeer het zelf maar eens.

gado gado salade
gado gado maken

Ingrediënten voor 4 personen
300 gr rode kool
100 gr worteljulienne
1 rode paprika
Halve komkommer
4 kipfilets
60 gr cashewnoten
2 el ketjap
1 teentje knoflook
Peper en zout
Olijfolie

Voor de pindasaus
2 el pindakaas
1 teentje knoflook
1 tl sambal
Scheutje ketjap
100 ml melk (of water)
Halve limoen
Zeezout

Zo maak je het
Marineer de kipfilets minimaal een uur in een marinade van 2 el ketjap, 4 el olijfolie, 1 gehakt teentje knoflook en wat peper en zout. Dit kun je eventueel de avond van tevoren al klaar zetten.

Grill de kipfilets aan weerszijden goudbruin en snij ze vervolgens in plakken. Je kunt ze warm maar ook koud toevoegen aan de salade. Ik vind zelf warm het lekkerste, want ik ben dol op de combi warm-koud.

Was de groentes. Snij de rode kool in flinterdunne reepjes, de paprika in blokjes en de komkommer in partjes.

Doe alles in een kom. Voeg de worteljulienne toe en meng door elkaar.

Maak een pindasaus van de pindakaas en de melk (of water). Meng deze koud doorelkaar met een garde. Breng de pindadressing op smaak met de sambal, een scheutje ketjap, een geraspt teentje knoflook, het sap van een halve limoen en wat zout. Meng goed doorelkaar.

Verdeel de gado gado salade over 4 borden. Leg de kipfilet erboven op.

Garneer de Oosterse salade met de pindasaus.

Strooi tenslotte nog wat gehakte cashews over de gado gado salade.

gado gado recept
gado gado maken

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja, dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

5.0 (1 stem)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in