zalmtartaar

Zalmtaartje

Een zalmtaartje is een favo voorgerecht van ons. Het is lekker licht en je krijgt gewoon zin in de rest van het diner. Je kan dit zalmtaartje maken van rauwe zalm of gerookte zalm of zoals wij nu gedaan hebben een combinatie van beide. De gerookte zalm heeft een stevige smaak en daar past de rauwe zalm goed bij. De frisse limoenmayonaise maakt het helemaal af. Erbij serveren we groentechips, want dit staat zo gezellig. Vind je ook niet?

zalmtartaar

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja, dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ingrediënten voor 4 pers.

  • 250 gr rauwe zalm
  • 150 gr gerookte zalm
  • 1/2 venkelknol
  • 4 lente-uitjes
  • 1/2 rode peper
  • Sap van 1 limoen
  • Handjevol peterselie
  • Handje groentechips
  • peper en zout
  • olijfolie

Limoenmayonaise

  • 3 el mayonaise
  • Sap en rasp van 1 limoen
  • peper
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Begin met het zalmtaartje. Snij de rauwe en de gerookte zalm fijn en doe dit in een kom.

  2. Snij de lente ui in ringen en snij de venkel in hele kleine blokjes. Hak de rode peper en de peterselie fijn en voeg dit bij de zalm.

  3. Meng alles door elkaar en voeg het limoensap toe. Breng dit op smaak met peper en zout. Zet het even apart in de koelkast.

  4. Voor de limoen mayonaise, meng je de mayonaise met het limoensap en rasp. Breng op smaak met wat peper.

  5. Leg een steekring op een bord en vul deze met de zalm tartaar.

  6. Verdeel de limoenmayonaise over het bord en maak het geheel af groentechips.

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.4 (11 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in