Rode koolsalade
Rode koolsalade is altijd goed. Wij maakten er een rode coleslaw variant van. Dit snelle salade recept is lekker als bijgerecht bij je avondeten, als eenvoudige lunch, op je broodje hamburger of als salade bij een BBQ. Deze keer maken we hem met rode kool. Yes dat ken je ook heel goed rauw eten. Verder gaat er een simpele dressing in van mayonaise en kwark, een beetje appel en rozijnen en klaar ben je. Heb je liever de traditionele versie, dan moet je deze koolsalade even proberen. Ben benieuwd welke variant jij het lekkerste vindt.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 4 personen
- 250 gr rode kool
- 150 gr wortel julienne
- 1 frisse appel (bijv. Braeburn)
- 40 gr rozijnen
- Sap van een halve citroen
- 1,5 el mayonaise
- 1,5 el kwark
- 30 gr pecannoten
- Peper en zout
Materiaal
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Was de rode kool en verwijder de buitenste harde bladeren. Snij de rode kool in flinterdunne reepjes. Dit gaat het makkelijkste met een mandoline, maar met de hand kan ook. Doe de rode kool in een kom.
Voeg de worteljulienne en de rozijnen toe. Snij de appel in dunne reepjes en voeg deze bij de coleslaw.
Voeg nu de mayonaise, de kwark en het sap van een halve citroen toe. Meng het goed door elkaar.Breng de coleslaw op smaak met peper en zout.
Garneer de rode kool salade met een handje pecannoten.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in