Camembert van de bbq

Camembert van de BBQ

Dit is zo’n gerecht dat iedereen aan tafel stil krijgt. Gesmolten camembert van de BBQ: romig, hartig en nét dat beetje pit door de hot honey. Je hebt er nauwelijks werk aan, maar het resultaat is spectaculair; vooral als je ‘m op tafel zet, er een stokbroodje in dipt en die kaas eruit ziet lopen.

Camembert BBQ: geen barbecue? Geen probleem!

Heb je geen barbecue (of regent het pijpenstelen)? Dan maak je dit net zo makkelijk in de oven. Verwarm de oven voor op 180 graden, bereid de camembert precies zoals hieronder vermeld, en zet hem 20 minuten in een ovenschaal in het midden van de oven. Werkt net zo goed!

Camembert van de bbq
Camembert van de bbq

Ingrediënten voor 1 st.

  • 1 st. camembert (in houten doosje)
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el hot honey
  • 2 takjes verse tijm

Lekker met

Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Verwijder het plastic van de kaas en plaats hem terug in het houten doosje. Verpak het doosje aan de onderkant met 2 lagen aluminiumfolie, om lekkage tijdens het grillen te voorkomen.

  2. Snijd de harde bovenkant van de korst van de kaas (deze kun je weggooien). Drizzle er hot honey over, druk de teentjes knoflook erin. Je kunt de knoflook heel laten, maar ook in plakjes snijden. Besprenkel de kaas tot slot met wat verse tijm.

  3. Zet de camembert ongeveer 20 minuten op de barbecue (indirect grillen, ongeveer op 180 graden). De camembert is klaar als de kaas goed gesmolten is.

    Laat de kaas een paar minuten rusten voordat je ‘m serveert. Lekker met crostini of stokbrood.

Variatietips

  • Met rozemarijn & honing: vervang tijm door rozemarijn en gebruik gewone honing in plaats van hot honey. Klassiek en altijd goed.
  • Met vijgen & walnoten: druk een paar gedroogde vijgen en stukjes walnoot in de bovenkant van de kaas, besprenkel met een beetje honing.
  • Met cranberrycompote: een friszoete topping die het extra feestelijk maakt, perfect voor een etentje. Voeg deze pas na het bakken toe.
  • Met truffelhoning & paddenstoelen: bak wat paddenstoelen kort in olijfolie, leg ze na het bakken van de camembert bovenop de kaas samen, met een schepje truffelhoning.
  • Met gekarameliseerde ui & spekjes: bak wat ui langzaam goudbruin, voeg spekjes toe en verdeel dit over de kaas als deze van de BBQ komt.
  • Met chili en limoenrasp: voor een pittige, frisse variant. Voeg wat chiliflakes en rasp van een limoen toe over de kaas voor het grillen.
Camembert van de bbq

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

5.0 (5 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Recepten bewaren?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

 

Stuur me de recepten