Komkommerhapjes
Wie houdt nou niet van borrelen? Het liefst met lekkere hapjes erbij natuurlijk! Bij ons staat er in ieder geval regelmatig een borrelplank op tafel. De wat ongezondere snacks wisselen we graag af met gezonde komkommerhapjes.
Drie verschillende komkommer hapjes
Met komkommer kun je ontzettend veel doen. Je kunt het als kuipje gebruiken voor een salade of je rolt komkommer op als een wrapje. In dit artikel delen we drie verschillende komkommer hapjes. Op deze manier heb je leuke, lekkere en vooral ook gezonde hapjes voor bij de borrel. En je kunt de komkommer hapjes ook goed van tevoren maken. Daar kan je best mee aankomen op een feestje toch?
De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Ingrediënten voor de komkommerhapjes met garnalen
- 1 komkommer
- 100 gr Hollandse garnalen
- 2 el mayonaise
- 2 el Griekse yoghurt
- 1 el fijngehakte bieslook
- Peper en zout
Ingrediënten voor de komkommerhapjes met kruidenkaas
- 1 komkommer
- 4 el roomkaas
- 1 el fijngehakte bieslook
- Peper en zout
Ingrediënten voor de komkommerhapjes met hummus
- 1 komkommer
- 4 el hummus
- 1/2 gele paprika
- Handjevol worteljulienne
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je de komkommerhapjes met garnalen
Snijd een komkommer in stukken van 3 cm. Hol ze een klein beetje uit met een lepeltje of een parisienne boortje.
Meng 100 gr Hollandse garnalen met de mayonaise en de Griekse yoghurt. Breng de garnalensalade op smaak met de wat verse bieslook en wat peper en zout.
Vul de komkommerhapjes met de garnalensalade.
Zo maak je de komkommerhapjes met kruidenkaas
Snijd een komkommer doormidden. Schraap de zaadlijsten, het binnenste gedeelte, eruit met een theelepeltje.
Meng de bieslook door de roomkaas en breng op smaak met wat peper en zout. Vul de holtes van de komkommer op met de kruidenkaas.
Laat de komkommer even opstijven in de koelkast en snijd hem dan in plakjes van 1 cm dik.
Zo maak je de komkommerhapjes met hummus
Maak met een kaasschaaf dunne plakken van de buitenste zijden van de komkommer. Het binnenste gedeelte van de komkommer kun je niet gebruiken, dit is te nat. Dep de plakken droog met wat keukenpapier.
Verdeel wat hummus over de plakjes. Leg een klein reepje gele paprika en wat worteljulienne op de komkommer.
Rol het komkommerhapje op.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in