Griekse salade
Een Griekse salade is onze favo snelle salade. In Griekenland is het gewoon een kwestie van zoete tomaten, komkommer, rode ui, olijven en feta mengen. De feta snijden ze dan in grote repen. er overheen gaat hele lekkere olijfolie, wat citroensap en oregano. That’s it. Wij doen praktisch hetzelfde, we voegen alleen nog sla toe. En de feta verkruimelen we een beetje zodat je bij ieder hapje een klein beetje van die heerlijke feta eet. Serveer het bij Souvlaki of Bifteki. Simpel maar lekker! We love de Griekse keuken!
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 4 personen
- 6 tomaten
- 1 komkommer
- 1 rode ui
- 100 gr olijven
- 125 gr gemengde sla
- 200 gr feta
- Sap van een halve citroen
- 1 tl gedroogde oregano
- Peper en zout
- Olijfolie
Lekker met
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Verdeel de sla over een grote schaal.
Snijd de tomaten in parten, de rode ui in halve ringen en de komkommer in plakjes. Verdeel dit samen met de olijven over de salade. Verkruimel de feta grof over de salade.
Maak een dressing van het sap van een halve citroen, 3 el olijfolie, peper en zout en de gedroogde oregano. Verdeel dit over de Griekse salade.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in