Stamppot zoete aardappel
Stamppot zoete aardappel verveelt nooit en je kunt er ook nog eens alle kanten mee op. Deze zoete aardappelstamppot is gemaakt met spinazie, feta en granaatappelpitjes. Een stamppot recept die misschien zelfs wel het hele jaar door kan. Want ja, deze stamppot is ook best wel lekker in de zomer! Het is een lichte en frisse stamppot die bovendien ook nog met één pan te maken is. Zelfs geschikt dus voor op de camping deze stamppot van zoete aardappel. Of gewoon thuis, perfect voor mensen die niet van afwassen houden. Een lekker zoete aardappel recept dus deze stamppot met spinazie. Hou je niet zo van spinazie? Rucola of wat handjes rauwe andijvie is ook een aanrader!
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 4 personen
- 1,5 kg zoete aardappelen
- 300 gr spinazie
- 100 gr feta
- 1 granaatappel
- Peper en zout
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Schil de zoete aardappelen en snijd ze in gelijke stukken van ongeveer 3 x 4 cm.
Kook de zoete aardappelen in ongeveer 10 minuten gaar in ruim water met zout.
Giet de zoete aardappelen af en stamp ze tot een gladde stamppot.
Hak de spinazie grof en voeg dit bij de stamppot. Zet de pan even terug op het vuur, zodat de spinazie goed kan slinken.
Breng de stamppot van zoete aardappel op smaak met peper en zout.
Pel de granaatappel en snijd de feta in blokjes.
Serveer de stampot van zoete aardappel met de feta en granaatappelpitjes.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in