Bietenwrap met gerookte zalm en roomkaas
Deze bietenwrap is ideaal als een snelle, gezonde maaltijd. Ziet er niet alleen kleurrijk uit, maar smaakt ook heerlijk door de combinatie van frisse groenten, kruidige roomkaas en gerookte zalm. Het is een recept dat je binnen no-time op tafel zet, ideaal voor een lichte lunch of een doordeweekse avond wanneer je geen zin hebt in gedoe. En weet je wat ook leuk is? Als je de wraps in kleinere stukjes snijdt en vastzet met een prikker, heb je een origineel en gezond hapje voor bij de borrel.
Bietenwrap: dit doe je met de left-overs
Omdat je van de meeste groenten in dit recept wat overhoudt, kun je daar meteen een lekkere salade mee maken. Onze favoriet is deze rauwkost salade. Zo verspil je niks én heb je een extra gerechtje erbij. Slim toch?
De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Ingrediënten voor 4 personen
- 4 bietenwraps
- 100 gr cottage cheese
- 100 gr kruidenroomkaas
- 0,5 kropje romaine sla
- 0,5 komkommer
- 0,5 groene paprika
- 0,5 gele paprika
- 5 gr bieslook
- 5 gr peterselie
- 1 stengel bleekselderij
- 200 gr gerookte zalm
- peper en zout
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Pureer de cottage cheese en kruidenroomkaas met een staafmixer tot een glad mengsel. Hak bieslook en peterselie fijn en roer deze door het roomkaasmengsel. Breng op smaak met peper en zout.
Maak de paprika’s schoon, halveer ze, verwijder de pitjes en snijd ze in dunne reepjes. Was de romaine sla en laat de blaadjes uitlekken. Snijd de komkommer in stukjes en bleekselderij in dunne ringetjes.
Bestrijk de bietenwraps met het roomkaasmengsel. Verdeel de romaine sla, gesneden groenten en plakjes gerookte zalm over de wraps.
Rol de wraps strak op en snijd ze eventueel schuin doormidden voor het serveren. Je kunt ze met een prikker vastzetten zodat ze mooi opgerold blijven. Handig voor wanneer je ze meeneemt als lunch!
Variatietip
Geen fan van gerookte zalm? Geen probleem! Je kunt die ook vervangen door gegrilde kip, falafel of plakjes avocado voor een vegetarische optie. Of kies eens voor een andere soort wrap, zoals spinaziewraps of volkoren wraps, voor wat extra variatie.
Bewaartip
De bietenwraps zijn het lekkerst wanneer je ze direct serveert, maar je kunt ze eventueel ook van tevoren maken. Rol de wraps strak op, wikkel ze in plasticfolie en bewaar ze in de koelkast. Snijd ze vlak voor het serveren pas door, zo blijven ze mooi vers en stevig. Perfect om mee te nemen naar werk of een picknick!
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Recepten bewaren?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in