Vitello tonnato
Vitello tonnato blijft een van onze favoriete voorgerechten! Wij hebben dit vitello tonnato recept op losse bordjes geserveerd, maar op een grote schaal staat het ook erg leuk. Met wat andere Italiaanse voorgerechten erbij, heb je dan binnen een mum van tijd lekkere antipasti op tafel staan. Leuk om alles met elkaar te delen, net zoals de Italianen altijd doen. Vitello tonnato maken is echt een fluitje van een cent. Het enige wat je nodig hebt is een staafmixer, zo maak je namelijk van een blikje tonijn, mayonaise en wat citroensap de heerlijke saus. Op zoek naar andere recepten voor bij de vitello tonnato? Onze antipasti plank is ook een absolute aanrader!
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 4 personen
- 300 gr gebraden kalfsfricandeau (in plakken)
- 1 blikje tonijn (uitgelekt)
- 4 el mayonaise
- 1/2 citroen
- 2 el kappertjes
- Gemengde salade
- Peper en zout
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Maak een gladde saus van de tonijn, de mayonaise en het sap van een halve citroen. Je kunt dit het beste doen met een staafmixer of keukenmachine. Breng de saus op smaak met wat peper en zout.
Leg een paar plakjes kalfsfricandeau op een bord. Dresseer de tonijnsaus over de fricandeau.
Garneer de vitello tonnato met de kappertjes en wat gemengde salade.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in