spinazie risotto

Spinazie risotto

Dit recept voor spinazie risotto met blauwe kaas is in heel lekker en nog makkelijk ook. Ik heb ontdekt dat ik Gorgonzola de lekkerste blauwe kaas vind. Ik ben er niet heel erg dol op, maar een klein beetje in een warm gerecht vind ik wel lekker. Gorgonzola is nog vrij mild en vind ik veel lekkerder dan Roquefort. Houd je nu helemaal niet van blauwe kaas dan zou je deze risotto ook met feta of geitenkaas kunnen maken. Houd je niet van blauwe kaas, dan is Taleggio een aanrader. Dit smelt heerlijk en is net wat minders sterk.

spinazie risotto

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja, dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 300 gr risotto rijst
  • 400 gr spinazie
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 200 ml witte wijn
  • 50 gr gorgonzola
  • 30 gr Parmezaan
  • 1 ltr (kippen)bouillon
  • Peper en zout
  • Olijfolie
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit op een laag vuur aan in een beetje olijfolie.

  2. Zet het vuur iets hoger en voeg de risottorijst toe.  Roer het geheel 2 minuten door elkaar totdat de korrels glazig zijn. Blus het mengsel af met de witte wijn en blijf roeren totdat alle vocht opgenomen is.

  3. Schep een soeplepel bouillon bij de rijst, blijf roeren en wacht tot het vocht opgenomen is. Herhaal deze stap, totdat alle bouillon opgenomen is.

  4. Voeg nu beetje bij beetje de spinazie toe, het slinkt heel snel door de warmte van de risotto. Voeg de Parmezaan toe en breng de spinazie risotto op smaak met peper en zout. De risotto is klaar als deze beetgaar en smeuiig is. De risotto moet vloeibaar zijn en “lopen” op de lepel.

  5. Voeg op het laatst de Gorgonzola toe en maak de spinazie risotto eventueel af met een klontje roomboter.

spinazie risotto

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

3.8 (10 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in