Zoete aardappel stamppot

Zoete aardappel stamppot

Deze zoete aardappel stamppot kan het gehele jaar door op tafel worden gezet. Met een zoete aardappel kun je net als een gewone aardappel alle kanten op. Het enige verschil is dat de zoete aardappel een groente is en geen aardappel. Stamppot zoete aardappel is hierdoor een stuk lichter en gezonder!

Variatie mogelijk

Een keer wat anders dan de zoete aardappelstamppot rucola? Je kunt gemakkelijk variëren met de seizoenen. In de zomer een zoete aardappel stamppot spinazie en in de winter kun je deze vervangen door andijvie of boerenkool. Een budgetvriendelijke en gemakkelijke zoete aardappel stamppot die altijd kan!

PS andere gerechten met zoete aardappelen proberen? Deze massaman curry of een gevulde zoete aardappel met chorizo zijn ook erg lekker.

Je kunt de zoete aardappel stamppot aan het seizoen aanpassen. 'S zomers met rucola of spinazie, in de winter met andijvie of boerenkool!

Pauline

Zoete aardappel stamppot

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja, dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1,5 kg zoete aardappelen
  • 75 gr rucola
  • 150 gr zongedroogde tomaatjes
  • 150 gr feta
  • Peper en zout

Lekker met

  • Geroosterde pijnboompitjes
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Schil de zoete aardappelen en snijd ze in gelijke stukken van ongeveer 3 x 4 cm.

  2. Was de zoete aardappelen en kook ze in ongeveer 10 minuten gaar in ruim water met zout.

  3. Hak de rucola grof en snijd de zongedroogde tomaten in stukjes.

  4. Giet de zoete aardappelen af, zet nog even kort op het vuur om de aardappelen droog te koken en stamp ze tot een gladde stamppot.

  5. Breng de zoete aardappelstamppot op smaak met peper en zout.

  6. Roer de gehakte rucola en de zongedroogde tomaatjes erdoorheen en verkruimel de feta over de stamppot.

Zoete aardappel stamppot

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.1 (47 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in