Bananenbrood recept

Gezond bananenbrood recept

Wil jij een gezond bananenbrood maken zonder toegevoegde suikers? Dit makkelijke recept is perfect als ontbijt of tussendoortje. Dit gezond bananenbrood recept is het meest bekeken recept op Uit Paulines keuken. We snappen wel waarom. Het smaakt naar cake, maar het valt toch in de categorie gezonde tussendoortjes. Yes, dat willen we allemaal.

Is bananenbrood gezond?

Dit bananenbrood recept is zonder suiker (we voegen dadels toe voor de zoetigheid) en gemaakt met amandelmeel (dus glutenvrij en koolhydraatarm). Je kan het ook met speltbloem of gewoon tarwebloem maken, dan is het nog steeds lekker, gezond en suikervrij, maar dus niet geschikt voor mensen met een gluten allergie.

Mijn bananenbrood recept is het meest gemaakte recept van heel Nederland. En dat snap ik wel, het is gezond en lekker!

Pauline

Hoe maak je bananenbrood?

Dit bananabread recept is lekker makkelijk. Want daar houden wij van. Je hebt slechts een kom nodig en een bakblik. Wij gebruiken zelf al jaren deze cakevorm. Je kan letterlijk in 5 minuten gezond bananenbrood maken. Het moet daarna alleen nog even de oven in.

Variatietips voor bananenbrood

Wij voegen nu chocola en noten toe aan deze gezonde cake, maar dit kan eigenlijk van alles zijn. We hebben al verschillende recepten gemaakt, geproefd en getest. Dit zijn onze favoriete bananenbrood recepten:

Wil je al onze bananenbrood recepten bekijken? Klik op deze link om naar onze verzamelpagina te gaan.

Hoe bewaar je bananenbrood?

Onze tip: snijd hem in plakjes en vries deze in. Dan heb je altijd een gezonde cake achter de hand. Je kunt het tot 3 maanden in de vriezer bewaren.

Gezond bananenbrood recept
Bananenbrood recept

Video: Bananenbrood maken

Ingrediënten voor 1 bananenbrood

  • 4 rijpe bananen
  • 3 eieren
  • 150 gr amandelmeel
  • 60 gr dadels (3 medjool dadels)
  • 2 tl bakpoeder
  • 50 gr pure chocola
  • 75 gr gemengde noten
  • 30 gr kokosrasp
  • snuf zout

Materialen

Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je mijn bananenbrood

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden (boven- en onderwarmte). Pureer drie bananen samen met de dadels (zonder pit) glad met een staafmixer in een kom.

    Bananenbrood stap voor stap

  2. Voeg één voor één de eieren toe en klop ze met een garde door het beslag.

    Rijpe bananen recept

  3. Spatel het het amandelmeel met het bakpoeder en een snuf  zout door het beslag.

    Bananenbrood stap voor stap

  4. Hak de noten en de chocola in stukjes en spatel deze door het beslag. Spatel tenslotte de kokosrasp door het bananen beslag.

    Bananenbrood recept

  5. Vet een cakevorm (25 cm) in met een bakspray en giet het mengsel in de vorm. Halveer de vierde banaan en leg deze bovenop het banana bread. Bak het bananabread in ongeveer 45 minuten af in een voorverwarmde oven. De cake is gaar als een prikker er schoon en droog uit komt, als je deze in het midden van de cake steekt.

    Rijpe bananen recept

  6. Laat het bananabread iets afkoelen in de vorm en stort het dan op een taartrooster. Bewaar het bananabread in aluminiumfolie buiten de koelkast.

Veelgestelde vragen over dit bananenbrood recept

Gezond bananenbrood maken

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.0 (948 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Recepten bewaren?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

 

Stuur me de recepten