Loempia recept

Loempia maken

Hou je ook zo van loempia’s? Zelf een loempia maken is super leuk om te doen! En deze versie uit de oven is nog best wel gezond ook. Qua loempia vellen gebruiken we filodeeg. Dit is veel minder vet dan bladerdeeg. De vulling van dit loempia’s recept bestaat voornamelijk uit groente en kip. En je bakt de loempia’s natuurlijk af in de oven en niet in de frituur. De chilisaus voor erbij bevat wel wat suiker, maar hé die hoef je niet per se te nemen. Geniet ervan!

Loempia recept

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja, dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ingrediënten voor 10 stuks

  • 1 pak filodeeg (10 vellen)
  • 150 gr kip
  • 100 gr hamblokjes
  • 100 gr taugé
  • 100 gr wortel (reepjes)
  • 100 gr witte kool (reepjes)
  • 75 gr mihoen
  • 1 knoflookteen
  • Halve rode peper
  • 1 el sojasaus
  • 1 tl vissaus
  • Peper en zout
  • Zonnebloemolie

Lekker met

  • Chilisaus
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Leg de mihoen in een kom met gekookt water en trek het los van elkaar. Na ongeveer 1 à 2 minuten is de mihoen klaar. Laat het uitlekken in een vergiet.

  2. Snijd de kip in kleine stukjes en bak deze aan in wat olie. Voeg de hamreepjes bij de kip.

  3. Hak de peper en de knoflook fijn en voeg dit bij de kip. Voeg de wortel en witte kool reepjes toe en bak dit mee. Je kunt dit ook voorgesneden kopen of een zak gemixte oosterse groentes gebruiken. Voeg tenslotte de taugé toe en bak dit mee.

  4. Voeg de uitgelekte mihoen bij de groentes. Breng de vulling op smaak met de sojasaus, de vissaus en wat zeezout en roer het goed door elkaar.

  5. Verwarm de oven alvast voor op 180 graden (hetelucht).

  6. Neem een vel filodeeg en bestrijk deze met wat olie. Leg er vervolgens nog een vel filodeeg op. Snijd de grote lap door midden. Je kunt natuurlijk ook 1 vel, dubbelvouwen, dan heb je dezelfde grootte.

  7. Leg een schepje van de vulling in het midden van je filodeeg. Bestrijk alle randen met wat olie. Vouw de buitenste randen naar binnen en bestrijk de buitenkanten nogmaals, lichtjes met wat olie. Rol de loempia’s op en leg de sluitkant onderop.

  8. Leg de loempia’s op een bakplaat en bestrijk ze nogmaals met wat olie. Bak de gezonde loempia’s in ongeveer 15 minuten goudbruin in de oven.

  9. Serveer de loempia’s uit de oven met wat chilisaus.

Loempia's

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

3.9 (33 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in