Wortelsoep met kokosmelk
Dit is zo’n lekker gerecht: wortelsoep met kokosmelk. Ideaal om te serveren als voorgerecht tijdens een dinertje! Leuk voor tijdens een kerstdiner, maar eigenlijk kan deze soep het hele jaar door. Met dit wortelsoep recept steel jij zeker de show. Het fijne aan een soep is dat je het altijd al van tevoren kunt bereiden. Des te meer tijd heb je voor je gasten en is het zo opgediend. We maakten de wortelsoep met gember, rode peper en kokosmelk wat voor een lekkere Oosterse smaak zorgt. Door de laag kokosschuim lijkt het soepje net een cappuccino. Dus maken we er gewoon een wortelcappuccino van! Als deze wortelsoep met kokosmelk niet feestelijk klinkt?
Schud het blik met kokosmelk niet. Hierdoor blijft het kokoswater gescheiden en kun je de rest gebruiken voor een lekkere kokosroom!
De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer.
Ingrediënten voor 4 personen
- 500 gr bospeen
- 750 ml (kippen)bouillon
- 1 stengel citroengras
- 1 stukje verse gember (2 cm)
- 1 ui
- 1 knoflookteen
- Halve rode peper
- 1 limoen
- 1 blik kokosmelk (400 gr)
- 1 tl kerrie
- 1 tl kurkuma (of verse kurkuma)
- Peper en zout
- Olijfolie
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Pel en snipper de ui en hak de knoflook in stukken. Fruit dit aan in wat olijfolie.
Halveer de rode peper en verwijder de zaadlijsten, schil de gember. Hak de peper en de verse gember in stukjes en voeg dit bij de rest.
Voeg de kerrie en de kurkuma toe en bak dit kort mee.
Was de wortelen en schraap de buitenste laag er af met een mesje. Snijd ze in stukken en stop ze in de pan.
Kneus de stengel citroengras en stop dit in de pan.
Voeg de bouillon toe en breng het aan de kook. Laat de soep ongeveer 15 minuten koken.
Verwijder het citroengras en voeg nu het sap van de limoen toe.
Pureer de soep glad met een staafmixer.
Zorg dat je het blik met kokosmelk niet schudt. Hierdoor blijft het kokoswater gescheiden en kun je de rest gebruiken voor een lekkere kokosroom! Voeg een paar eetlepels van het kokoswater toe en breng de soep verder op smaak met peper en zout. Bewaar de kokoscrème voor de garnering van de wortelsoep.
Klop de resterende kokosroom op met een garde.
Serveer de wortelsoep met kokosmelk in leuke glaasjes en voeg op het laatst een flinke lepel van de kokosroom toe.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in